Succes de răsunet pentru Patricia Goina la J2 World Tennis Tour U18, Oradea Junior Trophy

Patricia Goina, sportivă legitimată la CSM Oradea, a repurtat un succes de excepție în cadrul turneului J2 World Tennis Tour U18, Oradea Junior Trophy. Beneficiară a unui wildcard, sportivă formată în municipiul Oradea a învins favorita numărul 2 a competiției individuale feminine.

Goina a trecut cu 2-0 la seturi de Tijana Sretenovic, din Serbia. Patricia a câștigat primul set la tie-break cu 7-5, pentru ca apoi să câștige setul al 2-lea cu 6-2.

Acesta este un rezultat impresionant pentru Patricia. Ea a învins-o pe sportiva situată pe locul 73 în ierarhia mondială la zi la categoria 18 ani feminin. De notat că Goina are doar 16 ani și se situa pe locul 1952 înaintea acestui eveniment. Victoria asupra Tijanei Sretenovic o va propulsa câteva sute ce locuri mai sus în clasament, iar punctele acumulate pentru calificarea în turul al 2-lea îi vor oferi oportunități mai bune Patriciei Goina în participarea la următoarele turnee.

Parcursul sportivei de la CSM Oradea s-a oprit în turul al 2-lea al redutabilului turneu. Ea a fost învinsă de italianca Anastasia Abbagnato.

Reamintim că Patricia Goina a câștigat Cupa CSM Oradea la tenis, eveniment ce face parte din Circuitul Național FRT. Evenimentul s-a desfășurat la finele lunii aprilie, tot la CSM Oradea Tenis Club.

Foto: Roby Boros

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *