Un nou efort colectiv pentru CSM-U Oradea

Daniel Dillon și Marcus Hatten au fost principalii remarcați ai echipei CSM-U Oradea în meciul câștigat cu Energia Târgu-Jiu, scor 95-88, desfășurat miercuri (26.11), la Arena Antonio Alexe din Oradea. Alături de cei doi au venit sârbii Rade Markovic și Mladen Pantic, dar și restul echipei, pentru un nou efort colectiv ce a generat a 2-a victorie consecutivă în ultimele cinci zile.

Dillon a totalizat 21 puncte (8/12 la aruncările din acțiune și 4/7 la linia de pedeapsă), 8 pase decisive, și a avut indici de 24 la eficiență, respectiv 12 la +/-. Australianul a fost liderul echipei la capitolele amintite.

Hatten a contribuit consistent la mai multe capitole statistice și a avut procentaje excepționale la aruncările din acțiune (83%, cu 100% la trei puncte), dar și la linia de pedeapsă (100%). El a bifat 5 recuperări defensive și a avut un coeficient de 24 la eficiență, fiind lider la toate aceste capitole.

Radovan Markovic a avut un aport uriaș la succesul CSM-ului, el marcând câteva coșuri ce au cântărit decisiv în economia jocului. Sârbul a înscris de trei ori din spatele emicercului și a terminat cu 5/5 la linia de pedeapsă. În plus, nivelul său de implicare a fost iarăși ridicat, bifând două intercepții, capitol la care a fost liderul echipei.

Adrian Guțoaia a jucat 23 minute, perioadă în care a avut 100% la aruncările de două puncte. Totodată, el a reușit una dintre cele mai bune prestații stagionale.

Mladen Pantic a terminat cu 7/11 la aruncările din acțiune, a administrat singurul capac din echipa orădeană și a cules 5 recuperări defensive, capitole la care a fost liderul echipei.

Ante Krapic a avut cel mai mare număr de minute (35), dar și de recuperări (7), respectiv recuperări ofensive (3).

Daniel Popescu a oferit din nou momente de satisfacție și a menținut ritmul de joc al echipei în cele 14 minute de joc acordate. Prin acest lucru el i-a permis lui Marcus Hatten să se odihnească în momente mai lungi de joc, Cristian Achim avându-l pe jucătorul american proaspăt pe toată desfășurarea partidei.

În fine, Rareș Pașca și Salih Nuhanovic și-au făcut datoria pentru echipă, chiar dacă niciunul dintre ei nu a strălucit din punct de vedere statistic. Ambii au avut intervenții utile în folosul roș-albaștrilor. Din păcate nivelul de productivitate al baschetbalistului sloven a fost limitat de problemele cu greșelile personale, însă chiar și așa el a avut un nivel de siguranță echipei în ambele faze ale jocului.

Sergiu Pop a avut un minut de joc pe finalul primei reprize, atunci când antrenorul Cristian Achim a dorit să-i protejeze pe cei doi jucători de poziția 5. Ambii aveau probleme cu greșelile personale, oferindu-i un minut pe parchet baschetbalistului orădean în pofida faptului că adversarul a jucat în permanență cu trei jucători străini la interior, fără a se apela la Cătălin Vlaicu sau Marian Minea.

Așadar, similar jocului de la Târgu-Mureș, CSM-U Oradea a repurtat o ictorie colectivă. Absolut toți jucătorii au folosiți au avut contribuții, lucru care vine să confirme nivelul ridicat de pregătire al echipei în ultima perioadă. Cu toate că primele trei luni ale sezonului nu pot fi recuperate, echipa bihoreană arată mult mai bine față de perioada în care s-a antrenat și jucat în formulă incompletă. Un aspect deosebit de important în condițiile actuale este legat de factorul psihologic, extrem de dificil de dat uitării după o perioadă cu multe jocuri pierdute, unele dintre cele (cel de la Sibiu și cu Steaua) fiind extrem de dureroase, întrucât s-au pierdut pe finalul jocului.

Oradea a terminat partida cu Târgu-Jiu având procentaje de 68% la aruncările de două puncte și 40% la trei puncte. Roș-albaștrii au avut zece procente în plus la aruncările din acțiune. Din păcate la linia de pedeapsă s-au consemnat zece ratări, însă acesta este singurul aspect cu adevărat negativ în jocul bihorenilor. CSM a avut superioritate la recuperare (35-28), cu un plus și la recuperare ofensivă (11-9), reușind să limiteze numărul de intercepții al adversarului la opt (în condițiile în care media stagională a acestuia era de 12).

Foto: Roby Boros