A 10-a victorie consecutivă în campionat!

CSM CSU Oradea a depășit SCM Timișoara, scor 90-52, într-un meci contând pentru etapa a 13-a in Grupa valorică A din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2019/20. Roș-albaștrii au încheiat neînvinși jocurile de pe teren propriu în prima fază a campionatului.

Partida a început cu Watson, Richard, Petrescu, Zekovic și Valeika. Formația gazdă a înscris primul coș al partidei, însă Troy Franklin a adus Timișoara la conducere cu o reușită de pe semicerc. Continuarea a fost favorabilă amfitrionilor, aceștia desprinzându-se la 12 lungimi, scor 27-15, la prima pauză.

Vizitatorii au avut dificultăți la aruncările de la mare distanță. În plus, CSM-ul a produs numeroase erori în jocul de construcție al bănățenilor. În aceste condiții, chiar dacă s-au consemnat erori și în jocul orădenilor, ecartul a urcat la 18 lungimi. Repriza s-a încheiat cu o aruncare de trei puncte semnată Nikola Pesakovic, chiar pe sirena ce a anunțat epuizarea timpului de joc. Astfel, după 20 minute, scorul era de 43-28 în favoarea CSM CSU Oradea.

Repriza secundă nu a adus schimbarea. Roș-albaștrii au continuat să joace foarte eficient în ambele faze ale jocului, ecartul urcând la peste 20, 30 și chiar 40 puncte la un moment dat. Antrenorii celor două echipe au rotit toți jucătorii, aceasta fiind cea mai concludentă victorie în actuala ediție de campionat.

Sean Barnette a totalizat 16 puncte, Kris Richard și Giordan Watson au adăugat câte 12, iar Dragan Zekovic și Nikola Markovic au încheiat cu câte 10 puncte. De cealaltă parte, Nikola Pesakovic a totalizat 10 puncte pentru Timișoara.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are un bilanț general de 11-2, fiind la cea de-a 10-a victorie consecutivă în campionat și a 11-a în toate competițiile pe plan intern. Totodată, formația orădeană preia șefia clasamentului. În schimb, SCM Timișoara a ajuns la 5-8.