A 13-a prezență între cele mai bune opt din LNBM și a 30-a serie de playoff

CSM CSU Oradea participă pentru a 13-a oară în istorie la playofful Ligii Naționale de baschet masculin. Roș-albaștrii se află la startul cele de-a 12-a apariție succesivă în fazele superioare ale Campionatului Național al României.

Formația de pe Crișul Repede a jucat 29 serii de playoff până la această oră. CSM-ul are un bilanț general de 19-10.

De asemenea, bihorenii au disputat 108 meciuri în playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin. Ei au un raport de 66-42.

Prima serie și primul meci din playoff disputate de CSM Oradea s-au consemnat în primăvara anului 2006. Atunci adversar a fost CSU Asesoft Ploiești. Seria s-a terminat cu 0-2 la general.

Primul meci de playoff câștigat de CSM Oradea s-a consemnat în primăvara anului 2013. Roș-albaștrii au învins pe U-Mobitelco Cluj-Napoca, scor 77-63, la Arena Antonio Alexe. Acea serie, contând pentru primul tur al playoff-ului LNBM din sezonul 2012/12, s-a terminat cu scorul general de 3-1 în favoarea CSM-ului.

În primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23, CSM CSU Oradea se duelează cu SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Va fi a 3-a întâlnire între cele două echipe aflate în Vestul țării ce contează pentru fazele superioare ale campionatului.

Prima s-a consemnat în turul inauguraul al playoff-ului LNBM din sezonul 2016/17. Atunci CSM CSU Oradea a învins cu 3-0 la general, dar seria a fost aprig disputată, toate trei meciurile terminându-se după confruntări cu schimbări de situație și au fost decise chiar la final.

Cea de-a 2-a serie de playoff între Oradea și Timișoara s-a consemnat în primul tur din sezonul 2020/21. S-a jucat pe sistemul cel mai bun din trei meciuri, primele două desfășurându-se la Orasdea, din dorința de a limita deplasările în condițiile în care efectele pandemiei COVID-19 continuau să se resimtă. Astfel, CSM-ul a învins cu 2-0 la general, ambele partide desfășurându-se la Arena Antonio Alexe.

Seria dintre CSM CSU Oradea și SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara demarează la mijlocul săptămânii următoare, mai exact miercuri (12.04), ora 20:00, la Oradea Arena. Comercializarea biletelor pentru primele două meciuri ale seriei, găzduite la Oradea Arena, a demarat în sistem online. Acestea se pot achiziționa AICI și AICI.