A 13-a victorie consecutivă în Liga Națională

CSM CSU Oradea a învins CSM Focșani, scor 102-75, în penultima etapă din prima fază a sezonului regulat în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Meciul s-a desfășurat vineri (20.01), la Sala Mihai Viteazul din București.

Staff-ul tehnic al CSM-ului a abordat acest meci fără Justin Carter și Cătălin Baciu. Oradea a evoluat pe tot parcursul celor 40 minute de joc efectiv conform regulamentului din Cupa României, adică în permanență cu cel puțin doi autohtoni, unul fiind sub 23 ani. De altfel au fost momente în care antrenorul Achim a utilizat trei români, doi fiind U23.

Partida a fost bogată în realizări pe tabela de marcaj, cu precădere în prima secvență. Aceasta s-a încheiat cu scorul de 28-21. Secvența a 2-a a fost controlată de formația bihoreană. Aceasta a intrat în rotație, dar a găsit soluții să marcheze și a terminat repriza cu 63% la aruncările din acțiune. Avantajul a urcat la 20 lungimi, dar Focșani a înscris ultimele șase puncte și s-a apropiat la 49-35 după 20 minute de joc.

Avantajul a urcat din nou la peste 20 puncte în debutul reprizei secunde. CSM-ul a continuat să joace acțiunile până la capăt și a avut numeroase situații în care a implicat toți jucătorii pe faza ofensivă. Formația din Focșani a avut o reacție, însă roș-albaștrii au rămas în control. Cu zece minute înainte de final scorul era de 73-52.

Antrenorul Cristian Achim a decis să nu mai apeleze la tridentul Neal – Richard – Ogden în sfertul al 4-lea. Tudor Gheorghe a ordonat jocul ofensiv al echipei, iar Donatas Tarolis a contribuit consistent la panoul advers, atât cu recuperări ofensive, cât și cu puncte pe tabela de marcaj. Finalul partidei a consemnat revirimentul focșănenilor, fără a periclita victoria echipei orădene. CSM-ul a terminat partida cu cinci autohtoni în teren, incluzându-i pe cei trei jucători proveniți din propria pepinieră. De altfel, toți jucătorii înscriși pe foaia de arbitraj au punctat în acest meci pentru CSM CSU Oradea.

Donatas Tarolis a totalizat 19 puncte, Erick Neal a adăugat 16 puncte, Tudor Gheorghe a încheiat cu 15 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Mark Ogden a terminat cu 14 puncte, 6 recuperări, Stephen Holt a izbutit 12 puncte pentru CSM CSU Oradea.

Este cea de-a 13-a victorie consecutivă pentru orădeni în Liga Națională. Roș-albaștrii au 14-1 la general și se situează pe primul loc în Conferința B.

Pe această cale mulțumim echipei CSM Focșani pentru că a acceptat să joace acest meci la București, oferind echipei noastre oportunitatea de a câștiga o zi pentru pregătirea următorului meci internațional.

Următorul meci este programat miercuri (25.01), ora 19:00, la Oradea Arena. Adversar este Brose Bamberg. Meciul contează pentru etapa a 4-a din Grupa L în TOP 16 din FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Bilete se găsesc pe platforma Eventbook.ro .