A 14-a victorie consecutivă în Liga Națională de baschet masculin

CSM CSU Oradea a obținut a 14-a victorie consecutivă în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23 și a încheiat prima fază cu un bilanț aproape perfect. Roș-albaștrii au trecut de Laguna București, scor 90-49, în cadrul etapei a 18-a. Meciul a avut loc vineri (27.01), la Oradea Arena.

Jocul a fost controlat în totalitate de CSM Oradea. Gazdele au folosit formule de joc specifice regulamentului din Cupa României, adică cu doi autohtoni, unul fiind U23. Soarta partidei a fost decisă încă din prima jumătate la capătul căreia scorul era de 53-22. Repriza a 2-a a fost mai echilibrată, dar sub controlul CSM-ului.

Luca Năstruț a totalizat 16 puncte, 4 recuperări, Cătălin Baciu a adăugat 14 puncte, 6 recuperări, Mark Ogden a bifat 12 puncte, 4 recuperări, iar Kris Richard și Bobe Nicolescu au terminat cu câte 10 puncte fiecare, cel din urmă reușind 7 recuperări. De cealaltă parte, Lukas Aukstilkalnis a reușit 20 puncte, 6 recuperări pentru Laguna.

Echipa orădeană a terminat meciul cu 72% la aruncările de două puncte. Staff-ul tehnic a redus numărul de minute al jucătorilor care au evoluat mai mult la confruntarea cu Brose Bamberg, reușind să prevină accidentări nedorite.

Partida s-a desfășurat la o oră neobișnuită ca urmare a acordului între cele două cluburi. CSM Oradea a obținut o zi suplimentară pentru pregătirea meciului cu Anwil Wloclawek, extrem de important în ecuația calificării în playoff-ul FIBA Europe Cup, iar echipa din capitală a avut opotunitatea să prindă avionul spre casă în seara zilei de vineri.

CSM CSU Oradea a terminat prima fază cu 15-1 la general și avansează în TOP 10 cu un bilanț de 7-1 (probabil). Faza a 2-a demarează săptămâna viitoare, când CSM CSU Oradea va juca în deplasare cu ocupanta locului 3 în Conferința A. Până atunci, roș-albaștrii întâlnesc Anwil, în Polonia, miercuri (01.02), ora 19:30.