A 16-a victorie consecutivă obținută în sala în care CSM CSU Oradea a suferit ultimul eșec în competiția internă

CSM CSU Oradea a obținut cea de-a 16-a victorie consecutivă în Liga Națională. Roș-albaștrii au câștigat în sala în care au suferit ultima înfrângere în competiția internă.

Formația bihoreană a învins pe terenul lui BCM U FC Argeș Pitești, scor 81-79, la capătul unei confruntări aprig disputate, pe parcursul căreia cele două protagoniste au alternat momentele de superioritate. S-au înregistrat trei schimbări la conducere și patru situații de egalitate.

În pofida unui sfert al 2-lea extrem de modest și a unei relaxări premature pe finalul secvenței decisive, CSM CSU Oradea a reușit să câștige și să pună capăt semifinalei pe care a disputat-o în compania formației antrenate de Tudor Costescu. Scorul general a fost de 3-0.

Ultimul eșec înregistrat de CSM CSU Oradea în campionatul României datează din 3 aprilie anul curent. Atunci, BCM U FC Argeș a înscris ultimele șase puncte pentru a se impune cu scorul de 63-62.

De atunci, CSM CSU Oradea a disputat 16 partide în Liga Națională, câștigându-le pe toate. Este vorba despre ultimele 11 din sezonul regulat, respectiv primele cinci din playoff. De asemenea, bihorenii au câștigat 19 din ultimele 21 meciuri oficiale disputate în toate competițiile.

Revenind la disputele sportive între CSM CSU Oradea și BCM U FC Argeș Pitești, trebuie notat că în acest sezon s-au consemnat cinci dueluri directe. Patru au fost câștigate de orădeni, iar una de argeșeni.

Aceasta a fost a 3-a confruntare directă în playoff între cele două grupări. Fiecare a fost câștigată de CSM CSU Oradea. Prima, în 2018, s-a încheiat cu 3-1 la general, iar cea din 2019, similar cele din actuala stagiune, s-a încheiat cu 3-0. Dacă primele două întâlniri în playoff au fost disputate în sferturile de finală, de această dată a fost vorba despre o semifinală. În fiecare serie de playoff ce a opus aceste formații, echipa orădeană – condusă de Cristian Achim – a învins echipe ale Piteștiului conduse de tehnicieni români. Prima dată a fost Barnabas Szaszgaspar, a 2-a oară a fost Florin Nini, iar acum a fost Tudor Costescu.

Liderii CSM CSU Orasea în seria cu BCM U FC Argeș Pitești din playoff-ul LNBM 2021:

  • Eficiență – Aaron Broussard (59, 19.6 pe meci)
  • Puncte – Aaron Broussard (49, 16.3 pe meci)
  • Recuperări – Aaron Broussard (22, 7.3 pe meci)
  • Pase decisive – Aaron Broussard (13, 4.3 pe meci)
  • Intercepții – Stephen Holt (5, 1.6 pe meci)
  • Minute – Stephen Holt (82:34′, 27:31′ pe meci)
  • Plus/minus – Stephen Holt (48, 16.0 pe meci)