A 2-a victorie pentru echipa U18 în turneul final de la Oradea

LPS Bihorul CSM Oradea a repurtat a 2-a victorie la turneul final al Campionatului Național U18 masculin – ediția 2020/21. Formația antrenată de Zoran Vranes și Alin Cureș a trecut, joi (20.05), de BC Lions Craiova, scor 91-50.

Partida a demarat sub semnul echilibrului. Oradea a fost la conducere în permanență, dar craiovenii au oferit o replică solidă pe parcursul primelor zece minute de joc. La capătul acestora, LPS Bihorul CSM conducea cu scorul de 22-17.

Situația s-a schimbat pe parcursul celei de-a 2-a secvențe. Apărarea pressing pe tot terenul, nivelul de intensitate și agresivitate, respectiv experiența de joc superioară, alături de disponibilitatea de a împărți mingea în lotul echipei orădene au rupt echilibrul. Gazdele au realizat un parțial de 37-10 cu contribuții din partea tuturor jucătorilor utilizați. Marian Schmidt a ieșit în evidență la finalizare având 19 puncte marcate la jumătatea meciului, atunci când scorul era de 59-27.

Repriza secundă a fost mai modestă în realizări pe tabela de marcaj. Jocul a fost mai echilibrat, dar sub controlul LPS Bihorul CSM Oradea. minutele au fost împărțite tuturor jucătorilor înscriși pe foaia de arbitraj, incluzându-l pe Raul Igna care s-a confruntat cu o problemă medicală în perioada premergătoare turneului final și este în continuare incomplet refăcut.

Marian Schmidt a totalizat 21 puncte, 6 recuperări, 4 intercepții, 2 capace, Vlad Marinău a adăugat 12 puncte, 4 recuperări, Mihai Alexandru Baneș și Alexandru Șandor au totalizat câte 10 puncte fiecare pentru învingători. De cealaltă parte, Niki Rogobete a totalizat 13 puncte pentru BC Lions Craiova.

Prin prisma acestui rezultat, LPS Bihorul CSM Oradea are 2-0 la general în Grupa A. În schimb, BC Lions a ajuns la 0-2.

Vineri (21.05), cu începere de la ora 13:00, în ultima etapă din faza grupelor, echipa orădeană se duelează cu U-BT Cluj-Napoca. Meciul va fi transmis în direct pe canalul YouTube CSM U Oradea.

Foto: Roby Boros