A 8-a calificare a echipei de baschet la turneul final al Cupei României la baschet

CSM CSU Oradea a obținut calificarea la turneul final al Cupei României la baschet masculin – ediția 2020/21. Roș-albaștrii au câștigat trei din cele patru partide disputate în cadrul fazei de calificare, desfășurată săptămâna trecută.

Grupa B, găzduită la Arena Antonio Alexe, a cuprins participarea echipelor CSA Steaua București, SCM U Craiova, BC Athletic Constanța și CSM Miercurea Ciuc, alături de formația locală, CSM CSU Oradea. S-a jucat pe sistemul fiecare cu fiecare, echipa antrenată de Cristian Achim bifând trei victorii din patru partide disputate.

Clasată pe locul al 2-lea, CSM CSU Oradea s-a calificat pentru a 8-a oară la turneul final al Cupei României și pentru a 6-a oară în succesiune. Totodată va fi a 3-a participare din tot atâtea posibile la un turneu final de cupă de forma Final 8 (adică trei faze pentru câștigarea trofeului).

Anterior, CSM CSU Oradea a obținut calificarea la turneul final în 2012, 2014, 2016, 2017, 2018, 2019 și 2020. Echipa a disputat finala în cinci rânduri, incluzându-le pe ultimele trei, dar a fost învinsă de fiecare dată. De asemenea, Oradea a găzduit turneul final în 2016.

Bilanțul general al CSM CSU Oradea în Cupa României de-a lungul participării în această competiție, în urma turneului de calificare al actualei ediții, a devenit de 34 victorii și 22 înfrângeri.

La turneul final al ediției 2020/21, alături de CSM CSU Oradea, s-au mai calificat următoarele echipe: U-BT Cluj-Napoca și BCM U FC Argeș Pitești (din Grupa A), SCM U Craiova și Steaua București (din Grupa B), respectiv CSU Sibiu, CSO Voluntari și SCM Timișoara (din Grupa C).

Turneul Final 8 se va desfășura în perioada 6-9 Martie 2021. Locul de desfășurare al acestuia urmează să fie stabilit.

Foto: Roby Boros