A demarat votarea pentru All Star Game 2022

All Star Game 2022 se apropie. Cu mai puțin de o lună rămasă până la acest eveniment, programat a se desfășura la noua Sală Polivalentă din Oradea, Federația Română de Baschet a demarat procesul de votare al participanților pentru meciul de gală al jocului de baschet din țara noastră.

Similar edițiilor anterioare, suporterii și reprezentanții mass-media vor avea oportunitatea să-și exprime opțiunile cu privire la prezența celor mai strălucitoare staruri ale jocului de baschet din țara noastră. Votarea se derulează AICI.

Meciul va opune reprezentativele Nord și Sud. Ambele sunt compuse din câte opt cluburi angrenate în Liga Națională de baschet masculin. Astfel, cele două selecționate sunt formate din jucătorii legitimați la:

  • SUD: CSO Voluntari, SCM U Craiova, FC Argeș Pitești, Dinamo București, Rapid București, Steaua București, Athletic Neptun Constanța, CSM Petrolul Ploiești.
  • NORD: U-BT Cluj Napoca, CSM Oradea, SCM Ohma Timișoara, BC CSU Sibiu, CSM Târgu Jiu, CSM Galați, CSM Focșani, CSM VSKC Miercurea Ciuc.

Informații suplimentare

Se poate vota o singura dată de un IP.

Pentru realizarea bazei de date a sistemului de votare, fiecare antrenor principal de la echipele clasate pe locurile 1-6 în sezonul anterior LNBM a propus câte șase sportivi din echipa sa (maxim 3 jucători străini), iar antrenorii principali de la echipele clasate pe locurile 7-14, dar și de la cele 2 echipe nou promovate, i-au propus pe cei mai valoroși patru sportivi (maxim 2 jucători străini).

Operațiunea de votare se va finaliza în data de 4 Aprilie, urmând ca, în cel mai scurt timp, Federația Română de Baschet să publice componențele celor două selecționate – acestea vor fi alcătuite din câte 12 sportivi (maxim 6 jucători străini) și câte 2 antrenori, în funcție de voturile obținute.

Sportivii care adună cele mai multe voturi vor fi declarați căpitanii selecționatelor respective.

Pentru stabilirea celor 12 jucători din fiecare selecționată, precum și a celor doi antrenori, se va ține cont de următoarele ponderi ale voturilor:

30% – votul publicului
30% – votul mass-media
40% – votul Departamentul Tehnic FRB

Vom reveni cu informații referitor la accesul publicului pentru All Star Game 2022.

Meciul Stelelor baschetului românesc se va desfășura pe 20 Aprilie 2022.