A trecut o lună de la ultimul meci oficial

A trecut o lună de la ultimul meci oficial susținut de echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea. Roș-albaștrii au susținut, pe data de 7 martie anul curent, meciul cu U-BT Cluj-Napoca, contând pentru etapa a 5-a din TOP 6 în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2019/20.

CSM-ul a cedat la BT Arena din Cluj-Napoca, scor 89-88, la capătul unei partide echilibrate și spectaculoase, ce a opus ocupantele primelor două locuri ale clasamentului Ligii Naționale. S-au consemnat 13 schimbări la conducere și 9 situații de egalitate. Fiecare protagonistă a câștigat câte două secvențe de joc.

Soarta partidei a fost decisă în ultimul minut, atunci când Kris Richard a grăbit o acțiune ofensivă a CSM-ului, care conducea cu trei puncte pe tabela de marcaj. El a forțat o aruncare de trei puncte cu 16 secunde rămase pe timpul de atac. Mingea nu a intrat în coș, gazdele recuperând și marcând un coș cu fault pe contraatac.

Clujul a ratat aruncarea liberă suplimentară, însă a recuperat ofensiv și a preluat conducerea, scor 89-88. Bihorenii au avut ultima șansă, dar nu au reușit să marcheze. Timpul de joc a expirat, iar U-BT a obținut victoria.

Cele două echipe au avut 52% la aruncările din acțiune. Învingătorii au avut mai multe reușite și un procentaj superior la aruncările de trei puncte. De asemenea, U-BT a beneficiat de 29 aruncări libere, cu șase mai multe decât Oradea. Gazdele au avut mai multe recuperări și pase decisive. Raportul intercepțiilor a fost egal, CSM-ul încheind cu mai puține posesii pierdute.

Kris Richard a contabilizat 22 puncte, Aaron Broussard a bifat 9 recuperări, iar Atruras Valeika, Dragan Zekovic și Nikola Markovic au totalizat câte 3 pase decisive fiecare. Dragan Zekovic a avut un indice de 13 la +/-.

În urma acestui meci s-a întrerupt seria de 14 victorii în Liga Națională pentru CSM CSU Oradeaș. Roș-albaștrii au un bilanț general de 15-3, fiind egalați de U-BT Cluj-Napoca la vârful ierarhiei, ambele având câte un meci mai puțin disputat.

Ulterior, mai exact pe 12 martie 2020, Federația Românăe de Baschet a suspendat Liga Națională de baschet masculin, similar tuturor competițiilor și activităților aflate în subordinea acestui for. Motivul acestei decizii este legat de pandemia de coronavirus și măsurile aferente impuse de autoritățile române cu scopul de a preveni răspândirea acestui virus.

Potrivit ultimelor informații, starea de urgență pe teritoriul României va fi prelungită, astfel încât cel puțin până la data de 17 mai 2020 nu se va relua activitatea sportivă în țara noastră.

Foto: Roby Boros