Aaron Broussard vorbește despre victoria cu Steaua, baschetul în bulă și familia sa

Aaron Broussard a fost principalul remarcat al CSM CSU Oradea în victoria cu Steaua București, scor 86-83, obținută vineri (13.11), la Arena Antonio Alexe din Oradea. Partida contează pentru Cupa României, acolo unde roș-albaștrii au obținut calificarea la turneul final.

Broussard a vorbit despre amintitul meci:

Ce părere ai despre meciul cu Steaua?

„Știam că ne așteaptă un meci dificil. A fost nevoie de un efort total după trei meciuri disputate zilele trecute, mai ales că am întâlnit o echipă a Stelei solidă. A fost un meci în care nu era permis să avem momente de relaxare. A fost o provocare în defensivă și consider că am arătat mult mai bine în acest meci decât în precedentul.”

Cum te-ai simțit să joci în aceste condiții?

„A fost interesant să jucăm atâtea meciuri într-un interval scurt de timp. Consider că a fost un turneu bine organizat. Fiecare echipă a beneficiat de poziții de antrenament în regim zilnic. M-am simțit bine în această săptămână și sunt nerăbdător să continuăm.

Cel mai plăcut sentiment este acela că jucăm din nou. După opt luni în care nu am avut meciuri oficiale, dar și după perioada aceea în care ne-am oprit chiar atunci când trebuia să se joace inițial acest turneu, este foarte bine. A fost o perioadă foarte lungă numai cu antrenament, fără să jucăm, fără competiție. Devenise ușor frustrant pentru toată lumea. Așa că suntem încântați pentru faptul că în sfârșit am jucat.”

Știm că familia ta este în Oradea, dar pe parcursul turneului de cupă nu ai avut posibilitatea să îi vezi pe viu deoarece echipa a fost în bulă, alături de ceilalți participanți la eveniment (echipe, oficiali etc). Ce sentiment te-a încercat în aceste condiții?

„În primul rând vreau să spun că am fost surprins de prezentarea pe care familiile noastre, ale jucătorilor, au făcut-o înaintea primului meci. A fost o surpriză foarte frumoasă. Mi-a fost foarte greu să fiu fără familie. Copiii mei mi-au urat călătorie plăcută când am plecat de acasă pentru a intra în bulă. Ei sunt micuți și nu înțeleg încă faptul că nu am călătorit nicăieri, că am fost în Oradea, la distanță de vreo cinci minute de mers cu mașina, dar nu am avut voie să intru în contact direct cu ei. De abia aștept să îi revăd. Totodată a fost un sentiment ciudat să joc în Oradea de parcă jucam în deplasare.”

Foto: Roby Boros