Abdul Gaddy se alătură lui CSM CSU Oradea

Abdul Gaddy este noul jucător al echipei CSM CSU Oradea. Părțile au parafat un angajament cu valabilitate până la încheierea sezonului 2023/24. În vârstă de 32 ani, originar din SUA, acesta sosește de la Oklahoma City Blue, din G-League. Înalt de 1.91 metri, Abdul evoluează la poziția 1.

El se află la prima experiență în România. Gaddy a câștigat FIBA Americas Championship la categoria U18, alături de echipa SUA, în 2010. În anul 2009 a fost nominalizat ca McDonald’s All American, adică a fost considerat unul dintre cei mai redutabili jucători de liceu ai generației sale în America.

Gaddy parcurge al 11-lea sezon la nivel profesionist după ce a evoluat la nivel universitar în țara natală pentru Washington, instituție de învățământ superior în statul său de baștină.

Prima experiență ca jucător profesionist a lui Gaddy s-a consemnat în G-League, alături de Maine Red Claws. În vara anului 2014 a semnat primul contract în Europa, optând să evolueze pentru două sezoane alături de Virtus Bologna. Ulterior a jucat pentru VEF Riga (Letonia), s.Oliver Wurzburg (Germania), OKC Blue (G-League), Peristeri (Grecia), Bnei Hertzliya (Israel) și Promitheas Patras (Grecia).

La nivel profesionist are în palmares un titlu de campion al Letoniei. El a obținut această performanță în 2017, alături de VEF Riga.

În vara anului 2021 a semnat cu Promitheas Patras, în Grecia. El a bifat medii statistice de 5.9 puncte, 2.9 pase decisive și 1.9 recuperări pentru 5.8 la eficiență în 20 minute pe meci. Gaddy a avut 48% la aruncările de trei puncte în această competiție la ultimul său angajament în Europa. În schimb, noul jucător al CSM-ului a înregistrat 12 apariții și în EuroCup, unde a contribuit cu 3.5 puncte, 3.0 pase decisive, 2.1 recuperări în aproape 22 minute pe partidă, având 43% la aruncările din acțiune.

Din 2022, Abdul Gaddy JR evoluează pentru OKC Blue în G-League. În acest sezon a bifat 15 apariții și a avut medii statistice de 2.8 puncte, 4.6 pase decisive, 2.2 recuperări, 0.7 intercepții în 16.4 minute pe apariție cu procentaj de 46% la aruncările din acțiune și 80% la linia de pedeapsă.

Originar din Tacoma, statul Washington, Gaddy este un jucător pe care CSM CSU Oradea va conta în ambele faze. El are capacitatea de a crea pentru colegi, dar și posibilitatea de a finaliza cu mai multe procedee. Abdul va face joncțiunea cu colegii săi de echipă în cursul următoarelor zile.