Alex Creț a cucerit medalia de aur la Campionatul Național Individual de Judo pentru seniori – ediția 2023. Trei medalii pentru sportivii CSM Oradea!

Alex George Creț a cucerit medalia de aur la Campionatul Național Individual de Judo pentru Seniori – ediția 2023. Evenimentul s-a desfășurat la Izvorani, în perioada 24-26 Martie anul curent.

Sportivul legitimat la CSM Oradea a triumfat în limitele categoriei 90 Kg. Creț a avut un parcurs de excepție, câștigându-și toate luptele prin ippon. De notat că ultimii trei din cei patru oponenți întâlniți în competiție sunt, similar lui Alex, componenți ai lotului național al României. Creț repetă performanța din urmă cu un an.

O altă performanță notabilă a obținut Ioan Dzitac. Sportivul de la CSM Oradea a cucerit medalia de argint în limitele categoriei 73 kg. Acesta a obținut trei victorii, dar în finală a fost învins de colegul de lot național, Alexandru Raicu, de la Dinamo București. Dzitac a cucerit argintul în urmă cu un an, dar atunci a luat startul la categoria de greutate inferioară, adică 66 kg.

O a 3-a medalie a obținut-o Laszlo Szoke. Experimentatul judoka legitimat la CSM Oradea a cucerit medalia de bronz, la aceeași categorie, 73 kg. De notat că Szoke l-a învins în duelul pentru medalie pe Robert Boldiș, tot de la CSM Oradea.

Alți doi judoka de la CSM Oradea s-au clasat pe locul 5. Este vorba despre Sebastian Fudulu (18 ani) la categoria 60 kg, respectiv Răzvan Bodea la categoria 90 kg. Alți sportivi orădeni, legitimați la LPS CSȘ Bihorul Oradea s-au clasat pe 5 respectiv 7. Este vorba despre:

Raul Ticu (16 ani) – locul 5 la categoria open
Maxim Țugulea (18 ani) – locul 7 la categoria 81 kg
Mircea Pop și Raul Țicu – locul 7 la categoria 90 kg
Zsolt Balla – locul 7 la categoria +100 kg

Sportivii orădeni sunt antrenați de Emil Morar și Dan Fâșie.

Campionatul Național Individual de Judo pentru Seniori – ediția 2023 s-a desfășurat la Izvorani și a reunit 186 sportivi de la 41 cluburi. Nivelul copetiției a fost extrem de ridicat, printre participanți numărându-se toți componenții lotului național al României.

Notă
Cei trei sportivi medaliați se regăsesc în fotografia alăturată, împreună cu antrenorii de la CSM Oradea.