Alex George Creț a ocupat locul 7 la Campionatele Europene de Judo pentru seniori – ediția 2023

Alex George Creț s-a clasat pe locul 7 la Campionatele Europene de Judo pentru seniori – ediția 2023. Evenimentul a avut loc la Montpellier (Franța), în perioada 3-5 Noiembrie anul curent.

Sportivul legitimat la CSM Oradea, antrenat de Emil Morar și Dan Fâșie, în vârstă de 21 ani, a luat startul în cadrul categoriei 90 Kg. Creț a repurtat două victorii importante împotriva reprezentanților Marii Britanii, respectiv Bulgariei.

Creț a fost depășit de turcul Zgank în sferturile de finală. În recalificări a fost învins de maghiarul Toth. De altfel, cei doi sportivi în fața cărora Creț a cedat au obținut medalii în cadrul acestei întreceri.

Competiția a reunit 386 sportivi din 46 țări.

Amintim că Alex George Creț s-a clasat tot pe locul 7 la Campionatele Europene de anul trecut.

Alex George Cret se află în “cărți” în lupta de calificare la JO Paris 2024, unde își dorește cu ardoare să participe, dar și să obțină o medalie.
El urmează sa mai participe anul acesta și în prima jumătate a anului viitor la o serie de turnee de Grand Prix și Grand Slam, din circuitul World Judo Tour, în vederea acumulării de puncte care să-i asigure în final participarea la JO Paris 2024.