Alex George Creț a ocupat locul 7 la Campionatele Europene de Judo pentru seniori

Alex George Creț, sportiv legitimat la CSM LPS Oradea, a participat la Campionatele Europene de Judo pentru seniori – ediția 2022. Evenimentul a avut loc în perioada 29 Aprilie – 1 Mai anul curent, la Sofia (Bulgaria).

Sportivul orădean al anului 2021 a luat startul în proba de 90 Kg Masculin. Creț a ocupat locul 7 la capătul unui concurs în cadrul căruia a avut parte de un culoar dificil. Amintim că el este antrenat la echipa de club de către Emil Morar și Dan Fâșie.

În primul duel, Creț s-a confruntat cu reprzentantul țării gazdă, Ivaylo Ivanov. Reprezentantul României a repurtat un succes de senzație prin ippon în Golden Score. Următorul oponent a fost francezul Maxime Gale Ngayap Hambou. Creț a repurtat un nou succes prin ippon și s-a revanșat astfel pentru eșecul suferit anul trecut la Europenele de juniori ce au avut loc la Olbia (Italia).

Astfel, Alex George Creț a avansat în sferturile de finală. Aici a fost învins de gruzinul Luka Maisuradze. A fost un duel extrem de echilibrat și spectaculos, încheiat cu înfrângerea sportivului de la CSM Oradea în Golden Score. De notat că Maisuradze a mers apoi până la capăt și a cucerit medalia de aur. În urma acestui rezultat, Creț a ajuns în recalificări, acolo unde a fost învins prin ippon de către Christian Parlati.

Drept urmare, Creț s-a clasat pe locul al 7-lea la Campionatul European de Judo pentru seniori – ediția 2022. Este un rezultat încurajator în condițiile în care Creț este încă junior.