Alexandru Popa – Vicecampion Balcanic de Juniori I (U21)

In perioada 8-9 iunie anul curent, localitatea Zvornik (BIH) a găzduit Campionatul Balcanic de Juniori la judo – ediția 2019, pentru sportivi sub 21 de ani. Competitia s-a desfasurat in Sala Sporturilor din Zvornic, pe o caldura sufocanta, dar in conditii organizatorice foarte bune, cu participarea majoritatii tarilor din Balcani (cu exceptia Serbiei si a Kosovo-ului).

Romania a fost prezenta in competitia de la Zvornik cu sportivii campioni si vicecampioni nationali de juniori, cu mențiunea cu au putut fi înscriși maxim doi sportivi pe categorie. Evolutia sportivilor romani a fost foarte buna, Romania ocupand in final locul 1 pe natiuni.

Clasament Final Echipe

Loc 1 – Romania
Loc 2 – Bosnia Hertegovina
Loc 3 – Turcia

Sportivii oradeni participanti la CB din acest an, au fost: Alexandru Popa (60 kg) și Tudor Blahuta (100 kg). Ei au avut evolutii bune tinand connt si de faptul, sunt in primul an de juniorat.

Iată rezultatele înregistrate:

– Alexandru Popa (60 kg, foto copertă), locul 2 (Vicecampion Balcanic)

A câștigat două meciuri la ippon, in fata unui sportiv bulgar in grupa si tot la ippon in semifinale, in fata unui sportiv turc. Din cauza unei mici neatentii, Popa a pierdut in finala in fata celuilalt roman din concurs, focsaneanul Tomescu.

– Tudor Blahuta (100 kg, foto 2), locul 3 (Medalie de bronz)

A câștigat in grupa la ippon in fata unui bosniac, dar a pierdut la wazari in semifinala în fata unui sportiv din Bulgaria. În fine, a câștigat la ippon in meciul pentru bronz, in fata unui sportiv din Muntenegru

Sportivii sunt legitimati la LPS-CSM Oradea si sunt pregatiti de prof. Emil Morar.