Antrenorul Cristian Achim prefațează finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23

CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca se duelează în finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte meciuri. Jocul de deschidere are loc duminică (14.05), la Oradea Arena

Antrenorul Cristian Achim a prefațat ultimul act al campionatului. Iată ce a declarat înaintea primului angajament al finalei LNBM 2023:

„Suntem în fața ultimului act, al finalei competiției. Când te afli aici nimic nu mai contează. Te concentrezi asupra acestui lucru. Este firesc ca ambele tabere să-și dorească victoria, să cucerească un nou titlu național.

Faptul că avem un număr atât de mare de bilete vândute este un lucru extraordinar pentru sportul românesc. Este o mândrie și o bucurie că avem public doritor de sport și dispus să plătească prețul unui bilet pentru un spectacol de natură sportivă. Avem sala plină, ceea ce este un lucru foarte bun și frumos. Oamenii plătesc o sumă de bani, adică nu au intrare liberă sau gratuită pentru a vedea un spectacol sportiv. Sunt foarte bucuros că sunt și eu parte dintr-un astfel de fenomen.

Pe de altă parte nu știu dacă avantajul terenului propriu va conta. Cele două echipe se cunosc foarte bine, ne-am gândit unii la alții pe tot parcursul sezonului, ne-am urmărit reciproc, ne-am analizat. Ne știm foarte bine. Noi pe ei, dar și ei pe noi. E important că sala va fi plină, dar rămâne de văzut în ce măsură va conta avantajul terenului propriu. Mă aștept la meciuri foarte echilibrate și consider că pornim cu șanse egale.

Este o serie care se va termina când una dintre echipe va ajunge la patru victorii. Este foarte mult de jucat, așa că se pot întâmpla foarte multe. Fiind o serie foarte lungă înclin să cred că ambele echipe vor avea șanse să câștige în deplasare.”