Arturas Valeika a semnat un nou angajament cu CSM CSU Oradea

Arturas Valeika își continuă aventura alături de CSM CSU Oradea. Pivotul originar din Lituania și-a dat acordul pentru sezonul 2020/21 încă înaintea suspendării activității sportive. Părțile au și-au confirmat acum, reciproc, faptul că doresc să continue colaborarea.

Pivotul originar din Lituania, în vârstă de 34 ani, va juca pentru cel de-al 4-lea sezon consecutiv în uniforma roș-albastră, fiind o piesă de bază la câștigarea a două titluri naționale în tot atâtea sezoane completate în România.

Înalt de 2.07 metri, Valeika este jucător de poziția 5. El s-a alăturat echipei orădene în vara anului 2017, din postură de jucător aflat la primul angajament în țara noastră.

În cele două sezoane petrecute alături de CSM CSU Oradea, Valeika a bifat peste o sută de prezențe în Liga Națională și Cupa României. El are medii statistice de 7.6 puncte, 5.0 recuperări, 1.5 pase decisive, 0.8 intercepții și 0.6 capace în 23 minute pe partidă. Balticul are 62% la aruncările de două puncte, 27% la trei puncte și 67% la linia de pedeapsă în cei trei ani petrecuți în roșu și albastru pentru 11.3 la eficiență.

Valeika a fost o piesă de mare importanță în angrenajul formației antrenate de Cristian Achim, fiind un jucător esențial în defensiva echipei, respectiv un baschetbalist de mare importanță în ofensiva colectivă. Staff-ul tehnic al CSM CSU Oradea a decis să continue colaborarea cu acest jucător datorită faptului că întrunește mai multe dintre cerințele și obiectivele urmărite de la un pivot în actuala configurație a echipei, așa cum s-a întâmplat și în ultimele trei sezoane. Arturas se evidențiază prin abilitatea de a finaliza acțiunile pick and roll. În plus, este un jucător atletic, energic și poate să susțină un ritm accelerat de joc (tranziție și contraatac). Alte calități sunt abilitatea de a se apăra în diferite sisteme, inteligența baschetbalistică și capacitatea de a recupera sub panoul advers.

Născut la Vilnius, Arturas a jucat baschet la nivel universitar în Statele Unite ale Americii. În NCAA, Arturas a jucat pentru Midland (2004–2006) și Weber State (2006–2008). Imediat după absolvire a semnat primul angajament profesionist din carieră. El a jucat pentru Eisbaeren Bremenhaven, în primul eșalon baschetbalistic al Germaniei în sezonul 2008/09. Ulterior a jucat pentru SK Valmiera, BC Alytus, Perlas Vilnius, Cáceres Ciudad del Baloncesto, Neptūnas Klaipėda, Rūdupis Prienai, Lietuvos rytas Vilnius, respectiv Lietkabelis Panevėžys.

El are 12 sezoane ca jucător profesionist și patru în campionatul universitar nord-american. În țara natală a bifat aproape șapte sezoane cu 217 prezențe. În Letonia și Germania a petrecut câte un sezon, iar în Spania a evoluat o jumătate de sezon.