Avancronica confruntării cu Steaua București

CSM CSU Oradea primește vizita echipei CSA Steaua București într-un meci contând pentru etapa a 14-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida face parte din programul Conferinței B și aduce la Oradea unul dintre cele mai mari nume din sportul românesc, incluzând o bogată tradiție în jocul de baschet.

Jocul are loc la Oradea Arena, fiind primul din noul an calendaristic disputat pe teren propriu. El este programat pentru sâmbătă (07.01), ora 17:00, fiind transmis în direct pe DigiSport și Prima Sport, respectiv pe FRB TV (YouTube).

Echipa antrenată de Cristian Achim are un bilanț general de 10 victorii și o înfrângere și se situează pe prima poziție a clasamentului. Formația orădeană are o serie activă de nouă victorii și un raport de 5-0 în partidele de pe teren propriu în campionatul României.

CSA Steaua București are un bilanț de 5 victorii și 6 înfrângeri. Acesta o poziționează pe locul al 7-lea din totalul de nouă poziții. Formația militară are 3 victorii din 6 apariții în partidele disputate în deplasare.

CSM-ul a început anul cu o victorie convingătoare pe terenul lui Dinamo București, scor 88-74. Roș-albaștrii au reușit un sfert al 2-lea de excepție în ambele faze ale jocului, suficient pentru a înclina decisiv balanța. Echipa se pregătește pentru următorul meci în formulă completă.

Steaua vine după victoria cu Laguna București, scor 82-59. Partida a avut loc la mijlocul săptămânii în fieful militarilor. Gruparea antrenată de Zoltan Safar a fost lipsită la amintitul joc de serviciile lui Peter Olisemeka. Rămâne de văzut dacă acest jucător va fi disponibil la meciul de al Oradea. În schimb, a revenit Strahinja Jovanovic, jucător ce a absentat la meciul tur cu CSM CSU Oradea.

Steaua are o rotație ce cuprinde șase jucători străini, alături de autohtonii Luca Vasile, Robin Mandisodza și Titus Nicoară. Fără îndoială formația din capitală mizează pe capacitatea lui Zarko Djuric și James Farr de a marca de la mare distanță. Aceștia evoluează la pozițiile 4-5, ceea ce implică o ajustare de natură tactică din partea defensivei adverse pentru a contracara cât mai eficient posibil aceste arme. Bucureștenii mizează pe creativitatea lui Strahinja Jovanovic și Karlo Vragovic, primul fiind redutabil și în relația unu la unu, iar cel din urmă dispune de o aruncare de la distanță de temut. În fine, experiența și IQ-ul baschetbalistic al lui Titus Nicoară sunt elemente pe care CSM CSU Oradea trebuie să le ia în considerare în pregătirea jocului.

Formația din Oradea a câștigat ultimele șase dueluri disputate cu Steaua. Raportul general al confruntărilor directe este favorabil bihorenilor cu 25-17. În calitate de echipă gazdă, CSM Oradea a câștigat 13 din cele 19 de meciuri disputate în compania lui Steaua București.

Bilete pentru meci se găsesc AICI. Abonamentele sunt valabile pentru partida de sâmbătă.