Avancronica finalei Cupei României la baschet masculin – ediția 2021

CSM CSU Oradea întâlnește CSO Voluntari în finala Cupei României la baschet masculin – ediția 2020/21. Confruntarea se va disputa marți (09.03), ora 19:00, la BT Arena din Cluj-Napoca, în transmisiune directă la DigiSport, LookSport și FRB TV (YouTube).

La capătul unui turneu echilibrat, cu participarea a opt dintre cele mai bune echipe ale României, doar Oradea și Voluntari au rămas în picioare. Celelalte șase protagoniste au fost învinse și au ieșit din cursa pentru primul trofeu stagional în baschetul masculin românesc.

Formația orădeană a pătruns în finala competiției după victorii repurtate asupra lui SCM Timișoara (79-76), respectiv U-BT Cluj-Napoca (89-81) în primele două faze ale turneului de pe Someș. În schimb, CSO Voluntari a bifat două victorii la diferențe de câte un punct. Este vorba despre duelurile cu BCM U FC Argeș Pitești (75-74), respectiv cu SCM U Craiova (81-80).

Se anunță un nou duel interesant și o provocare pe măsură pentru formația orădeană. Adversar este o echipă ce strălucește în jocul de tranziție. Voluntari are jucători cu experiență și calitate, capabili să rezolve acțiuni în relația unu la unu, dar pot și să ridice nivelul de intensitate. De asemenea, ilfovenii prezintă un mix în ceea ce privește dorința de afirmare cu rutina celor care au deja finale jucate și trofee câștigate în România.

Potrivit regulamentului se joacă cu doi autohtoni, unul sub 23 ani, iar celălalt nu este condiționat de vârstă. Contingentul de autohtoni al lui CSO Voluntari îi cuprinde pe Marcu Badiu, Tudor Gîrbea, Vlad Moldoveanu, Dani Popescu și Cezar Stănescu. CSM-ul va încerca să răspundă cu Tudor Fometescu, Edi Petrescu, juniorii Vlad Marinău și Enzo Vescan, respectiv cu Giordan Watson, Bobe Nicolescu și Cătălin Baciu.

Din punct de vedere individual se anunță o provocare apărarea la Anthony Hickey, dar și la ceilalți jucători la perimetru. De asemenea, defensiva orădeană va avea de furcă cu tandemul Vlad Moldoveanu – Zarko Djuric, precum și cu jocul mereu solid în spațiul de trei secunde al lui Ousmane Barro. Jocul și efortul colectiv sunt cheile pentru CSM CSU Oradea. Lucruri confirmate de atâtea ori, atât în jocurile cu deznodământ fericit, cât și în cele în care echipa a pierdut.

Noul jucător al CSM CSU Oradea, Ramone Moore nu este prezent în bula epidemiologică de la Cluj-Napoca. El a rămas în Oradea. Aceasta este singura absență din lotul bihorenilor. De cealaltă parte lipsește pivotul Dejan Borovnjak. Ambele protagoniste au câte șase jucători străini disponibili pentru marea finală.

CSM CSU Oradea dispută a 6-a finală de Cupa României și a 4-a consecutivă. În schimb, CSO Voluntari dispută finala de la prima apariție în cadrul turneului final.

Va fi de abia a 2-a confruntare între cele două echipe. Prima s-a consemnat în luna ianuarie anul curent, chiar la Voluntari. Meciul a contat pentru sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin, fiind adjudecat de gazdele de atunci cu scorul de 79-74.

Cu începere de la ora 18:30, ultimul act este prefațat în cadrul unui studio în transmisiune directă pe FRB TV. Câte un reprezentant al celor două protagoniste ale finalei va lua cuvântul pentru a vorbi despre cele consemnate la turneul final.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *