Avancronica Meciului 1 din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23

CSM CSU Oradea primește vizita lui BC CSU Sibiu în deschiderea semifinalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Meciul 1 are loc vineri (28.04), cu începere de la ora 19:00, la Oradea Arena.

Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Primele două jocuri și eventualul meci decisiv se vor desfășoară la Oradea. Meciul 3 și eventualul Meci 4 se dispută la Sibiu.

Este o confruntare între echipele clasate pe locurile 1 și 5 la încheierea sezonului regulat. CSM-ul are 15-0 în partidele disputate pe teren propriu. În schimb, CSU are 7-9 în cele susținute în deplasare.

În primul tur din playoff, Oradea a dispus de Timișoara în număr minim de meciuri. De cealaltă parte, Sibiu a învins Voluntari după o victorie în deplasare în meciul decisiv al seriei.

CSM CSU Oradea va avea zece zile de la ultimul meci disputat. Este vorba despre victoria obținută în prelungiri la Timișoara, în Meciul 3 din sferturile de finală. Roș-albaștrii au lăsat o impresie palidă la ultima apariție. Formația pregătită de Cristian Achim are nevoie de contribuții consistente din partea pieselor de bază, de o atitudine potrivită și de un nivel de combativitate la cote maxime pentru a-și apropia victoria.

BC CSU Sibiu pare să fie în urcare vizibilă de formă. Galben-albaștrii dezvoltă un joc colectiv tot mai bun, având în Gaston Whelan un creator de excepție. În plus, Daniel Manchon a crescut semnificativ în evoluții și a suplinit magistral absența celui mai bun marcator al echipei, Roberts Blumbergs, în ultimul meci, iar Monyea Pratt aduce plusul de experiență. Formația de pe Cibin, condusă de la margine de către lituanianul Tomas Rinkevicius, are un nivel impresionant de combativitate și pare să sfideze ierarhiile și predicțiile. Sibiul va fi, fără îndoială, la cote maxime din punct de vedere al încrederii la startul semifinalei.

Donatas Tarolis se confruntă cu o problemă de sănătate. Aceasta l-a împiedicat să se antreneze pe parcursul acestei săptămâni, prezența sa pe parchet la Meciul 1 fiind pusă sub semnul întrebării. De cealaltă parte, Roberts Blumbergs a absentat la Meciul 5 al seriei cu CSO Voluntari. Între timp, Sibiul l-a pierdut pe Rareș Uță. Rămâne de văzut dacă acești jucători vor putea fi recuperați până la ora primului meci din semifinale.

Roș-albaștrii au nevoie de ajutorul publicului, acesta fiind așteptat la Oradea Arena pentru meciurile din fazele superioare ale Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Bilete pentru Meciul 1 se găsesc AICI, iar pentru Meciul 2 – AICI. Abonamentele sunt valabile.

Meciul este transmis în direct pe DigiSport și PrimaSport, respectiv pe FRB TV (YouTube).