Avancronica meciului 100 în cupele europene

CSM CSU Oradea se deplasează în Germania pentru următorul meci internațional. Jocul cu numărul 100 în cupele europeje are loc miercuri (17.01), ora 20:00, la Chemnitz, în compania echipei locale Niners. Meciul este transmis în direct pe canalul FIBA The Basketball Channel (YouTube).

Roș-albaștrii dispută cel de-al 3-lea meci consecutiv în deplasare. Ei au pierdut, scor 81-100, la mijlocul săptămânii precedente pe terenul lui Itelyum Varese, după care au triumfat la Focșani, într-un meci contând pentru Liga Națională. CSM CSU Oradea are 1-2 la general și se situează pe ultimul loc al Grupei N din FIBA Europe Cup, la egalitate cu ocupantele locurilor 2 și 3.

Germanii au triumfat în Olanda, scor 88-58, cu ZZ Leiden, la mijlocul săptămânii anterioare. Ulterior, Chemnitz a triumfat la Bonn, pe terenul deținătoarei Basketball Champions League și finalistei Bundesligii germane. Niners au 3-0 la general și ocupă prima poziție în amintita grupă. De notat că această grupare este la 9-0 în actuala campanie din FIBA Europe Cup.

În tur, la Oradea, Niners au învins cu scorul de 95-79, oferind publicului local o prestație impresionantă din punct de vedere al consistenței și disponibilității la efort. În pofida înfrângerii suferite atunci, CSM CSU Oradea a avut o prestație solidă, una dintre cele mai bune în actuala formulă.

Meciul de la Chemnitz, chiar dacă unul jubiliar, se anunță extrem de dificil pentru echipa orădeană. Aceasta parcurge o perioadă modestă din punct de vedere al formei sportive. Ea pare să se prelungească, ultimul joc cu adevărat bun al bihorenilor datând din urmă cu o lună, atunci când au învins la Pitești. De atunci, chiar dacu au înregistrat trei victorii din cinci apariții, sportivii antrenați de Cristian Achim au rămas profund datori la absolut toate capitolele.

De cealaltă parte, Niners au 14-2 la general în Bundesliga germană, fiind pe primul loc al clasamentului înaintea duelului cu Bayern Munchen, una dintre marile favorite la titlul național și cel mai mare brand sportiv al țării. Succesul lui Chemnitz se datorează în mod deosebit antrenorului Rodrigo Pastore, un tehnician originar din Argentina, extrem de exigent cu proprii sportivii.

Lotul lui Chemnitz cuprinde o serie de jucători cu mare experiență, talie impresionantă și disponibilitate la efort. Totul completat de un potențial ofensiv remarcabil și o chimie pe măsură între jucători.

CSM CSU Oradea se deplasează la Chemnitz în aceeași formulă în care a făcut-o în dubla deplasare Varese-Focșani. Continuă să lipsească Nikola Markovic din programul echipei, acesta apropiindu-se de nivelul optim pentru a se putea antrena cu contact și a lua parte la programul obișnuit al echipei.

Situația în clasament la jumătate

1. Niners Chemnitz (GER) – 3/0
2. Itelyum Varese (ITA) – 1/2
3. ZZ Leiden (NED) – 1/2
4. CSM CSU Oradea – 1/2

Primele două clasate la încheierea ultimelor meciuri, adică pe 7 Februarie 2024, avansează în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup – ediția 2023/24.

Meciul de la Chemnitz a fost devansat la solicitarea echipei germane. Acesta a fost inițial programat pentru 31 Ianuarie anul curent, dar la această dată Messe Chemnitz – sala în care joacă Niners – este ocupată. Astfel, jocul a fost devansat cu două săptămâni, disputându-se anterior meciurilor din etapa a 4-a. Duelul dintre Chemnitz și Oradea contează pentru etapa a 5-a.

Ulterior meciului din Germania, CSM CSU Oradea va avea două partide în FIBA Europe Cup programate a se desfășura la Oradea Arena. Pe 24 Ianuarie, ora 19, este programat meciul cu ZZ Leiden, iar pe 7 Februarie se va desfășura jocul cu Itelyum Varese.