Avancronica Meciului 2 din finala LNBM 2024

CSM CSU Oradea susține Meciul 2 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24 în deplasare. Marți (14.05), cu începere de la ora 19:00, la BT Arena din Cluj-Napoca, este programat următorul duel cu U-BT Cluj-Napoca.

Primul joc, desfășurat duminică (12.05) în aceeași locație, a fost adjudecat de formația gazdă cu scorul de 95-64. Aceasta a fost a 3-a înfrângere consecutivă în deplasare pentru CSM CSU Oradea. Precedentele două s-au consemnat la Voluntari, în semifinale.

Este cert că jucătorii CSM-ului vor încerca să reacționeze după eșecul usturător înregistrat în deschiderea finalei. Roș-albaștrii au multe lucruri de pus la punct în perspectiva următorului meci. Atât faza de apărare, cât și atacul prezintă suficiente elemente de corectat, însă cel mai important pare să fie cel al nivelului de intensitate.

Pe de altă parte, CSM CSU Oradea întâlnește un adversar neînvins de un an de zile în baschetul românesc. În aceste condiții misiunea formației de pe Crișul Repede este cu atât mai dificilă.

Orădenii au rămas datori la finalizare, având un procentaj modest din toate zonele terenului. Totodată, lupta la recuperare și blocajul defensiv sunt aspecte ale jocului pe care trebuie corectate pentru a putea conta în următorul meci. Va fi nevoie de contribuții îmbunătățite din partea tuturor componenților echipei.

Nu există probleme medicale care să implice absența vreunui jucător în Meciul 2. De cealaltă parte rămâne de văzut dacă DJ Seeley va fi utilizat după ce în prima partidă a rămas în afara lotului U-BT Cluj-Napoca.

Meciul 2 va fi transmis în direct pe DigiSport 3 și PrimaSport 1. De asemenea, partida va fi transmisă în direct pe canalul YouTube (FRB TV).

Foto: Roby Boros