Avancronica Meciului 3 din seria de playoff cu SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara

CSM CSU Oradea se deplasează la Timișoara pentru continuarea primului tur al playoff-ului din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Roș-albaștrii se duelează cu SCM Ohma Mozzart Bet din localitate.

Scorul general este de 2-0, după primele partide ce au avut loc la Oradea Arena pe 12 și 14 Aprilie anul curent. CSM-ul a învins cu 87-63 și 88-63, apărându-și terenul propriu.

Seria se mută în Banat, Meciul 3 fiind programat marți (18.04), ora 18:00, la Sala Constantin Jude. Partida este transmisă în direct pe DigiSport și PrimaSport, respectiv pe FRB TV (YouTube). Intrarea publicului la meci este liberă.

Meciul 3 este decisiv pentru formația alb-violetă. Aceasta are nevoie de victorie pentru a prelungi seria. În cazul în care Timișoara se impune în această partidă, Meciul 4 se va desfășura tot la Timișoara, în cursul zilei de joi (20.04), ora de începere urmând să fie anunțată. Eventualul meci decisiv se va desfășura la Oradea Arena, duminică (23.04).

Misiunea este deloc simplă pentru orădeni. Aceștia își amintesc că la prima deplasare în actuala ediție de campionat ei s-au înclinat chiar în Sala Constantin Jude. Acel meci a contat pentru etapa a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin în actuala ediție de campionat.

Amintim că antrenorul Dragan Petricevic a absentat la primele două meciuri ale acestei confruntări. El se confruntă cu probleme de sănătate, acestea împiedicându-l să efectueze deplasarea la Oradea. Rămâne de văzut dacă tehnicianul Timișoarei va fi prezent la Meciul 3.

Ilija Djokovic a suferit o accidentare la genunchi în primul meci al seriei. El a absentat la Meciul 2 și este anunțat indisponibil pentru următoarea confruntare. Sârbul este principala armă ofensivă a Timișoarei, atât la creație, cât și la finalizare, din jocul lui Djokovic alimentându-se o parte a jocului celorlalți componenți ai echipei din Banat.

Donatas Tarolis a fost principalul realizator al CSM-ului în primele două confruntări dintre Oradea și Timișoara în playoff-ul LNBM 2023. Jocul ofensiv al bihorenilor include alte piese, echilibrul și opțiunile atât la perimetru, cât și în spațiul de trei secunde fiind principala armă a echipei de pe Crișul Repede. Apărarea echipei roș-albastre a funcționat, limitând oponentul la câte 63 puncte marcate în ambele confruntări.

Delegația CSM CSU Oradea la Timișoara va cuprinde 13 jucători. Staff-ului tehnic condus de Cristian Achim îi va reveni sarcina de a selecta jucătorul care nu va fi utilizat în Meciul 3.

CSM CSU Oradea se află la cea de-a 22-a deplasare stagională. Roș-albaștrii au deja 13 deplasări în Liga Națională, alături de două deplasări (una dublă, alta triplă) în Cupa României și șase în cupele europene.