Avancronica Meciului 4 din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24

CSM CSU Oradea susține Meciul 4 din semifinalele Ligii Naționale Getica 95 – ediția 2023/24 în deplasare. Vineri (03.05), ora 19:00, roș-albaștrii se duelează cu CSO Voluntari. Partida are loc la Sala Sporturilor Gabriela Szabo.

Scorul general a devenit 2-1 după ce ilfovenii au repurtat o victorie la 18 puncte diferență în cursul serii de miercuri (01.05). Formația din Voluntari a avut controlul asupra situației pe tabela de marcaj aproape în permanență și a repurtat un succes la capătul unui meci în care a fost superioară roș-albaștrilor.

CSM-ul a avut momente bune de joc, dar mult mai puține decât cele în care atât ofensiva, cât și defensiva au fost sub nivelul așteptărilor, dar și fazei în care se află competiție. Așadar, orădenii au rămas profund datori la mai toate capitolele și este necesară o schimbare radicală pentru a emite pretenții la victorie în următorul meci.

Refacerea fizică va fi importantă la rândul ei, dar mai importantă este disponibilitatea la efort, concentrarea și contribuția consistentă a tuturor componenților echipei. Fără îndoială scăderea numărului de recuperări ofensive obținute de bihoreni a jucat un rol extrem de important în soarta Meciului 3. De altfel, aportul oamenilor mari la interior a fost o problemă majoră pentru echipa pregătită de Cristian Achim. Pe de altă parte, defensiva la semicerc va trebui să fie mai eficientă, ilfovenii marcând 42 puncte din aruncări de la distanță în condițiile unui procentaj de 54% la acest procedeu.

CSO Voluntari a avut șase jucători cu peste zece puncte marcate în Meciul 3 al seriei. Fără îndoială acesta este un alt aspect important și care pune în mare dificultate staff-ul tehnic al roș-albaștrilor. Cu cât numărul armelor ofensive și opțiunilor în atac ale adversarului este mai mare cu atât misiunea echipei orădene va fi mai dificilă.

Toți jucătorii sunt apți pentru următoarea provocare. Meciul 4 este decisiv pentru CSO Voluntari. În schimb, CSM CSU Oradea are o nouă șansă de a avansa în finala campionatului.

Jocul va fi transmis în direct la TV pe DigiSport și PrimaSport, respectiv online pe FRB TV (YouTube).