Avancronica Meciului 5 din finala LNBM 2023

CSM CSU Oradea primește vizita echipei U-BT Cluj-Napoca în Meciul 5 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Seria se reia de la 2-2 la general, fiecare câștigând de câte două ori pe teren propriu până la această oră.

Următorul duel are loc joi (25.05), ora 18:30, la Oradea Arena. Partida se joacă cu casa închisă, toate biletele fiind vândute în timp record, de aproximativ patru ore de la punerea acestora în vânzare. Jocul va fi transmis în direct pe DigiSport, PrimaSport și FRB TV (YouTube).

Fără îndoială, staff-ul tehnic al formației orădene are multe lucruri de pus la punct ca urmare a celor consemnate la Cluj-Napoca. Registrul tactic a fost solid, dar este cert că cele două echipe se cunosc extrem de bine, astfel încât caută soluții de surprindere a adversarului. Întoarcerea în propria arenă poate să aducă un plus de energie și încredere echipei orădene, din partea publicului orădean care s-a ridicat la înălțime pe tot parcursul acestei finale, susținându-și favoriții extrem de vocal.

Este limpede că dincolo de registrul tactic va conta și forma de moment. Mai mult, în măsură ce finala avansează nivelul de consum fizic și mental este tot mai mare. Prin urmare, este posibil să conteze și rezerva de energie pe care jucătorii o au. Se anunță un nou joc foarte dificil pentru roș-albaștri împotriva unei echipe cu calitate fizică și care evoluează extrem de agresiv. Totodată strălucirile individuale, capacitatea de a avea momente prin care unul sau altul dintre jucători să ridice nivelul întregii echipe sau să-i sporească șansele la victorie, este ceva necesar într-o serie împotriva unui oponent de calibrul lui U-BT Cluj.

Ambele echipe sunt în formulă completă. Astfel, antrenorii vor avea de ales numele jucătorului străin lăsat în afara listei de 12 pentru cel de-al 5-lea episod al finalei.

Toate meciurile disputate până la această oră s-au desfășurat cu sălile arhipline. Cele două echipe evoluează în arenele cu cea mai mare capacitate de locuri în baschetul românesc. La Oradea Arena au asistat câte 5.300 spectatori la ambele partide, iar la Cluj-Napoca au luat loc în tribune peste 9.000 de spectatori la cele două jocuri găzduite în BT Arena.

Seria va continua apoi la Cluj-Napoca. BT Arena este locul de desfășurare pentru Meciul 6 al finalei. Acesta va avea loc duminică (28.05), ora 18:00, fiind transmis în direct pe aceleași canale TV și online.

Foto: Roby Boros