Avancronica meciului CSM CSU Oradea vs Brose Bamberg

CSM CSU Oradea întâlnește Brose Bamberg în cadrul etapei a 4-a din Grupa L în TOP 16 FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Meciul are loc miercuri (25.01), ora 19:00, la Oradea Arena.

Este un meci crucial pentru roș-albaștri. Aceștia au o serie de două înfrângeri în FIBA Europe Cup și 1-2 la general în grupă. În schimb, Brose Bamberg este la 2-1. Așadar, devine crucial pentru orădeni să câștige această partidă.

Se anunță o provocare deosebită pentru echipa antrenată de Cristian Achim. Echipa germană susține un ritm de joc extrem de alert, este foarte agresivă în apărare și capacitatea de a pune presiune pe oponent cu un joc ritmat și cu numeroase acțiuni în tranziție sau pe contraatac. Brose are o rotație de zece jucători, iar cu excepția pivotului Gabriel Chachashvili toți componenții echipei aruncă de la mare distanță. De altfel, antrenorul Oren Amiel își încurajează jucătorii să fie agresivi și să amenințe coșul advers ori de câte ori se poate.

Ambele echipe au câștigat câte șase meciuri și au pierdut trei în actuala campanie din FIBA Europe Cup. Statistic, cele două echipe au același număr de posesii pierdute. În schimb, CSM-ul are avantaj la procentajul aruncărilor din acțiune, la puncte pe contraatac și în spațiul de trei secunde. Brose este o echipă care marchează peste 16 puncte pe meci după recuperare ofensivă. Așadar, acesta este un element extrem de important asupra căruia apărarea orădeană va trebui să se focuseze.

Liderii lui Brose Bamberg sunt Patrick Miller și Christian Sengfelder. O altă piesă deosebit de importantă este Jaromir Bohacik, unul dintre cei mai redutabili shooteri din lotul echipei. Patrick Heckman și Solomon Young sunt alți jucători foarte periculoși pentru coșul advers, dar în același timp au un nivel foarte ridicat de combativitate.

În tur, la Brose Arena, pe data de 14 Decembrie 2022, CSM CSU Oradea a învins cu scorul de 82-80. Roș-albaștrii au avut atunci inițiativa aproape în permanență, fiind la conducere preț de 34 minute din totalul de 40 efective de joc.

Mark Ogden a înscris 18 puncte și a cules 5 recuperări în acel meci. Erick Neal a totalizat 17 puncte, 8 pase decisive, Donatas Tarolis a livrat 13 puncte, 8 recuperări, iar Kris Richard a încheiat cu 11 puncte, 6 recuperări pentru CSM CSU Oradea. De la Brose s-au demarcat Patrick Miller cu 17 puncte, Jaromir Bohacik cu 15 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări, iar Gabriel Chachashvili a terminat cu 12 puncte, 5 recuperări.

Justin Carter va absenta cu certitudine din angrenajul lui CSM CSU Oradea. Americanul a fost operat la genunchi și va lipsi cel puțin șase săptămâni. În schimb, Cătălin Baciu va fi echipat la ora jocului cu cu Brose. De cealaltă parte nu sunt anunțate absențe.

Calculele sunt foarte clare în ceea ce o privește pe CSM CSU Oradea. Victoria este absolut necesară pentru a continua parcursul european. Un eșec în duelul cu Brose ar putea să îndepărteze în mod aproape decisiv echipa bihoreană de ecuația calificării în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup.

Este cel de-al 87-lea meci internațional pentru echipa de baschet CSM CSU Oradea și cel de-al 53-lea în FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii susțin al 10-lea meci de cupe europene în actualul sezon competițional. Acesta este cel de-al 4-lea sezon consecutiv în care bihorenii se numără între cele mai bune 16 echipe ale acestei competiții.

De cealaltă parte se află o echipă obișnuită cu arena internațională. Bamberg este un nume foarte important în baschetul german, cu participări la nivel de Euroligă și EuroCup. De asemenea, are o prezență în Final Four-ul Basketball Champions League.

Abonamentele sunt valabile la acest meci. Bilete se pot achiziționa pe platforma Eventbook.ro – click AICI. Miercuri (25.01) se vor putea achiziționa bilete și la sediul CSM Oradea (Str. Traian Blajovici, Nr. 24), în intervalul orar 9-15, respectiv la casieria de la Oradea Arena (etaj, balconul dinspre Nord), cu începere de la ora 18.

Jocul este transmis în direct la TV, pe DigiSport 4, precum și online, pe canalul FIBA The Basketball Channel (YouTube).

Foto: FIBA.basketball