Avancronica meciului CSM Petrolul Ploiești vs CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea se duelează cu CSM Petrolul Ploiești în cadrul etapei a 7-a din sezonul regulat al Ligii Naționale Getica 95 – ediția 2023/24 la baschet masculin. Confruntarea se va desfășura sâmbătă (04.11), ora 18:00, la Sala Olimpia din Ploiești, jocul putând fi urmărit în transmisiune directă pe FRB TV (YouTube).

Roș-albaștrii se află la cea de-a 3-a apariție în deplasare în actuala ediție de campionat. Ei au învins la Craiova și Constanța, iar acum vor încerca să-și mențină bilanțul perfect în jocurile disputate departe de propria casă în LNBM. CSM-ul are 4-1 la general în Conferința B.

În schimb, CSM Petrolul Ploiești vine după ce a învins la Râmnicu Vâlcea, în cadrul etapei a 6-a. Galben-albaștrii au un bilanț general de 2-3, câștigându-și ultimele două partide, astfel încât au un moral foarte bun înaintea vizitei celor de la CSM Oradea. Echipa antrenată de Mihai Popa are o victorie pe teren propriu, cu Focșani, respectiv o înfrângere, cu Constanța.

Formația prahoveană are în componență patru jucători americani și unul sârb, efectivul fiind completat de un nucleu de jucători autohtoni între care se remarcă experimentații Vlad Corpodean și Vlad Negoițescu, respectiv localnicii Lorenzo Diaconescu, Bogdan Popa, Codruț Dinu sau George Cristian Angelian. CSM Petrolul are în componență patru jucători cu medii de peste 30 minute pe partidă.

CSM CSU Oradea se deplasează la Ploiești într-o formulă ce îi cuprinde pe toți componenții rotației de bază. Afectată de eșecul suferit în Polonia, formația roș-albastră încearcă să privească înainte, următoarea provocare nefiind deloc facilă. Bihorenii au nevoie de o prestație solidă pentru a evita surprize în fieful unei echipe ce îmbină experiența cu dorința de afirmare, iar un astfel de meci poate crea dificultăți orădenilor în cazul unei abordări nepotrivite a jocului.

Bilanțul general al confruntărilor directe între cele două echipe este favorabil lui CSM CSU Oradea cu 2-1. Două partide s-au jucat în Liga Națională, victoriile fiind împărțite, iar una a avut loc în Cupa României, revenind roș-albaștrilor.