Avancronica meciului cu BC CSU Sibiu, contând pentru antepenultima etapă din sezonul regulat

CSM CSU Oradea se deplasează la Sibiu pentru următorul meci din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Roș-albaștrii se duelează cu BC CSU din localitate în cadrul etapei a 26-a din sezonul regulat.

Jocul este programat pentru miercuri (29.03), ora 18:00, la Sala Transilvania din Sibiu. Meciul va fi transmis în direct la TV, pe DigiSport și PrimaSport, respectiv online pe FRB TV (YouTube).

Se întâlnesc ocupantele locurilor 6 și 1. Formația din Sibiu are 6-9 în TOP 10 și vine după o serie de două înfrângeri, suferite în deplasare la Timișoara și Voluntari. CSM CSU Oradea are 14-1 la general și are o serie activă de 21 victorii în campionatul național. Pentru bihoreni este a 2-a deplasare consecutivă, după succesul repurtat la Pitești, în confruntarea cu Rapid București.

Formația de pe Cibin are 9-2 în meciurile susținute pe teren propriu în actuala ediție de campionat. Sibiul a pierdut la Sala Transilvania doar în duelurile cu Rapid București și U-BT Cluj-Napoca, confirmând încă o dată că este una dintre cele mai redutabile formații în propriul fief din campionatul României. CSU are o serie activă de 5 victorii în calitate de echipă gazdă.

CSM-ul are 10-1 în partidele susținute departe de propria casă. Roș-albaștrii au pierdut la prima deplasare în actuala ediție de campionat, câștigându-le pe următoarele zece. Oradea încearcă să completeze luna Martie fără înfrângere, fiind la cea de-a 7-a apariție.

Formația din Sibiu este caracterizată de un joc în care intensitatea și consumul de energie sunt elemente de bază. CSU beneficiază de sprijinul unui public vocal și care transmite echipei un nivel suplimentar de încredere. Totodată, sub comanda lui Tomas Rinkevicius, galben-albaștrii au făcut pasul următor în ceea ce privește jocul colectiv și exprimarea ca echipă în ambele faze ale jocului.

Este un meci extrem de important pentru ambele echipe. Pe de o parte, CSM CSU Oradea își propune să continue seria rezultatelor pozitive și dorește să facă un nou pas spre consolidarea primei poziții în clasament. Misiunea va fi extrem de dificilă, CSU Sibiu fiind angrenată în lupta pentru calificarea în playoff, una complet deschisă și dusă între mai multe echipe.

În jocul tur, la Arena Antonio Alexe, CSM CSU Oradea a revenit de la un deficit de 15 puncte și s-a impus la limită, scor 81-80. Coșul victoriei a purtat semnătura lui Donatas Tarolis, lituanianul marcând un coș de două puncte chiar pe finalul timpului regulamentar.

Nikola Markovic va absenta din angrenajul echipei antrenate de Cristian Achim. Acesta își ispășește o a 2-a etapă de suspendare impusă de Comisia de Disciplină a Federației Române de Baschet în urma meciului cu U-BT Cluj-Napoca din 18.03.2023. Staff-ul tehnic al orădenilor va resimți pentru a 2-a oară consecutiv lipsa antrenorului secunde Radovan Markovic, suspendat de aceeași comisie în urma aceluiași meci. Justin Carter este aproape de revenirea pe parchet. El  a  efectuat deplasarea cu echipa la Sibiu.