Avancronica meciului cu BC CSU Sibiu, primul pentru CSM CSU Oradea în noua ediție LNBM

CSM CSU Oradea primește vizita lui BC CSU Sibiu în cadrul etapei a 2-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida are loc miercuri (04.10), ora 19:00, la Oradea Arena.

Jocul a fost devansat cu trei zile la solicitarea echipei din Sibiu și a Federației Române de Baschet cu scopul de a-i permite lui Aurelian Gavriloaia să se alăture echipei naționale 3×3 a României pentru un concurs internațional.

Va fi primul joc pentru roș-albaștri după participarea la turneul de calificare Basketball Champions League de la Antalya. Aici, CSM-ul a cedat la mare luptă în confruntarea cu Happy Casa Brindisi din Italia.

Amintim că orădenii au obținut calificarea la turneul final de Cupa României – ediția 2023/24. În faza de calificare ei au repurtat o victorie și au suferit o înfrângere, calificându-se de pe locul al 2-lea în grupa din care au făcut parte.

BC CSU Sibiu este neînvinsă în actualul sezon competițional. Are trei partide disputate până la această oră, incluzând două în turneul de calificare din Cupa României și una în Liga Națională. Gruparea de pe Cibin are în componență cinci jucători străini, dar și patru sportivi care cochetează cu prima reprezentativă a României.

CSM CSU Oradea nu va conta pe serviciile lui Donatas Tarolis și Erick Neal. Ambii sunt accidentați. Lituanianul a absentat și la turneul de calificare Basketball Champions League. Americanul a suferit o accidentare chiar la ultima acțiune a jocului cu Brindisi și a devenit indisponibil pentru jocul cu Sibiul.

Meciul va fi transmis în direct pe DigiSport.

Abonamentele sunt valabile la meci, iar bilete se pot achiziționa prin intermediul platformei Eventbook.ro, respectiv de la casieria CSM Oradea. Casa de bilete de la Oradea Arena se va deschide în ziua meciului la ora 18:00.