Avancronica meciului cu CSM Galați

CSM CSU Oradea întâlnește CSM Galați în cadrul etapei a 16-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida contează pentru Conferința B și opune ocupantele locurilor 1 și 3 în ierarhia la zi.

Confruntarea are loc la Oradea Arena, miercuri (18.01), ora 19:45. Bilete se pot achiziționa în sistem online, prin intermediul platformei Eventbook.ro – click AICI. Abonamentele sunt valabile la acest joc.

Formația antrenată de Cristian Achim se întoarce acasă după o dublă confruntare susținută pe parcursul săptămânii trecute și încheiată cu o victorie, respectiv o înfrângere. CSM-ul are 12-1 în Liga Națională, fiind lider autoritar și deja câștigătoare a Conferinței B. Formația bihoreană a câștigat ultimele 11 meciuri disputate în campionat.

De cealaltă parte, CSM Galați a învins la finele săptămânii precedente pe teren propriu. Echipa antrenată de Florin Nini are 8-5 la general și este una dintre cele șase echipe care se luptă pentru cele patru locuri rămase disponibile în TOP 10 de pe această parte de tablou.

Gruparea de la malul Dunării performează peste statut și buget în acest sezon competițional. Cu un nucleu de jucători autohtoni extrem de combativi și dornici de afirmare, respectiv cu câțiva sportivi străini ce aduc un plus de experiență, formația din Galați a întrecut așteptările și a oferit prestații solide până în prezent în LNBM.

CSM-ul are o motivație clară în acest meci. Victoria este necesară pentru a se asigura că va avansa în faza a 2-a din Liga Națională cu un bilanț aproape perfect. Un succes în confruntarea cu CSM Galați ar asigura CSM CSU Oradea că va aborda startul TOP 10 cu un bilanț de 7-1. Nu este mai puțin adevărat că un succes al orădenilor ar pune formația din Galați într-o postură delicată în lupta pentru calificarea în TOP 10, dar cu siguranță nu va fi ieșită complet din calculele calificării.

Justin Carter și Cătălin Baciu sunt indisponibili pentru meciul cu CSM Galați. Americanul a suferit o accidentare la genunchi în sfertul 4 al meciului câștigat pe terenul lui CSM Athletic Constanța. Rămâne de văzut perioada de absență, dar este cert că Justin va lipsi la jocurile cu CSM Galați și CSM Focșani. În schimb, Baciu se confruntă cu o problemă de sănătate, aceasta ținându-l departe de teren pentru următoarele două partide.

De cealaltă parte, CSM Galați a fost lipsită la victoria cu Laguna București de serviciile americanului Juhwan Dyson. Este neclar dacă acesta va fi disponibil la următoarea partidă.

Confruntarea de la Oradea Arena este transmisă în direct pe DigiSport, PrimaSport, respectiv pe FRB TV (YouTube).