Avancronica meciului cu CSM Tîrgu Mureș din Liga Națională Getica 95 – ediția 2023/24

CSM CSU Oradea întâlnește CSM Tîrgu Mureș în cadrul etapei a 6-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida are loc sâmbătă (28.10), ora 18:30, la Oradea Arena, fiind transmisă în direct pe DigiSport și PrimaSport. Jocul face parte din programul Conferinței B.

CSM-ul are 3-1 la general, iar mureșenii sunt la 2-2. Echipa antrenată de Cristian Achim are o serie activă de trei victorii în LNBM și a câștigat patru din ultimele cinci partide oficiale disputate, aflându-se pe un trend ascendent din punct de vedere al încrederii și al exprimării în teren, cu toate că existe numeroase elemente ce nu funcționează în continuare la nivelul scontat.

De cealaltă parte, CSM Tîrgu Mureș are 2-2 la general și se prezintă la Oradea după cel mai drastic eșec înregistrat în ultima perioadă pe teren propriu. Formația antrenată de către George Trif a fost învinsă pe teren propriu de CS Vâlcea 1924, la diferență de 22 puncte.

Roș-albaștrii tocmai s-au întors din Finlanda, acolo unde au obținut prima victorie europeană în actuala campanie. CSM CSU Oradea mizează pe întregul efectiv de jucători, element foarte important în condițiile în care pregătirea meciurilor din competiția internă este problematică dat fiind timpul limitat avut la dispoziție pentru așa ceva într-o perioadă cu șase săptămâni succesive de meciuri la nivel internațional.

Formația din Tîrgu Mureș este alcătuită dintr-un efectiv de sportivi cu o bogată experiență în baschetul românesc. Ardelenii mizează pe o serie de sportivi cunoscuți iubitorilor de baschet din țara noastră, precum Goran Martinic, Goran Gajovic, Mladen Jeremic, Jonathan Person, respectiv Szabolcs Santa, Radu Paliciuc, Alin Borșa și așa mai departe.

Efectivul de jucători al echipei antrenate de George Trif, la rândul său fost jucător pentru un sezon la CSM Oradea, cuprinde cinci străini și un nucleu foarte bine sudat de jucători autohtoni.

În pofida înfrângerii suferite în etapa precedentă, CSM Tîrgu Mureș este o echipă capabilă de surprize și prestații solide, în special împotriva unor echipe mai bine cotate, atunci când presiunea rezultatului apasă exclusiv pe oponent. În plus, la meciul cu Vâlcea a absentat Mladen Jeremic, o armă ofensivă de temut inclusiv la vârsta de 35 ani. Rămâne de văzut dacă acesta va fi prezent pe parchetul din Oradea Arena la startul partidei cu CSM-ul din localitate.

Suportul publicului este extrem de important, motiv pentru care iubitorii baschetului din Oradea sunt așteptați cu drag la meci. Este un duel de mare tradiție, Oradea și Tîrgu Mureș fiind orașe cu bogată tradiție în sportul cu mingea la coș. De altfel, în urmă cu șapte ani și jumătate cele două orașe au fost angrenate într-o confruntare directă în finala Ligii Naționale de baschet masculin, decisă în urma unui joc decisiv, la capătul unei serii în care sălile din cele două orașe s-au umplut până la refuz pentru o veritabilă propagandă pozitivă în ceea ce privește jocul de baschet din România.

Bilete pentru meciul de sâmbătă (28.10) se găsesc AICI. Abonamentele sunt valabile la meci.

Jocul de la Oradea Arena va fi transmis în direct pe DigiSport și PrimaSport.