Avancronica meciului cu FC Argeș Pitești din sferturile de finală ale Cupei României 2023

CSM CSU Oradea se duelează cu FC Argeș Pitești în sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin – ediția 2022/23. Meciul are loc sâmbătă (11.02), ora 20:00, la Sala Sporturilor din Constanța, fiind transmis în direct pe DigiSport.

Formația antrenată de Cristian Achim, Radovan Markovic și Marius Marinău s-a deplasat la Constanța în efectiv aproape complet. Absentează Justin Carter, aflat în recuperare după intervenția suferită la genunchi. CSM-ul mizează pe ceilalți componenți ai echipei în cadrul evenimentului ce reunește opt echipe.

Echipa din Pitești are un moral foarte bun după ce a reușit să învingă în ultimul meci disputat premergător turneului de cupă. Sportivii antrenați de Milan Mitrovic – fost secund la CSM CSU Oradea între 2014 și 2021 – au câștigat chiar la Constanța, în fața CSM-ului din localitate, scor 90-84, relansându-și campania de calificare în playoff-ul Ligii Naționale.

Se anunță o confruntare dificilă, lucru evidențiat de prestația avută de FC Argeș în partida cu CSM CSU Oradea disputată cu exact o săptămână înaintea duelului eliminatoriu din cupă. CSM CSU Oradea a învins la limită, cu un coș de trei puncte semnat Kris Richard, pe sirenă, la capătul unui meci în care roș-albaștrii au suferit serios.

Specificul Cupei României reprezintă o provocare suplimentară. Este obligatorie utilizarea a doi autohtoni pe toată durata meciului cu precizarea că unul trebuie neapărat să aibă sub 23 ani. La acest capitol FC Argeș îl are pe Mihai Măciucă, probabil cel mai rutinat jucător care încă nu a aniversat vârsta amintită. Un alt jucător tânăr cu experiență acumulată în primul eșalon este Radu Voinescu. În schimb, Oradea va replica cu un nucleu de tineri formați în propria academie. Luca Năstruț, Enzo Vescan și Marian Schmidt sunt jucătorii U23 ai CSM-ului la acest eveniment.

Pe de altă parte sunt și alte elemente de care trebuie ținut cont pe parcursul unui meci de baschet. Planul tactic este extrem de important, dar în același nivel nivelul de prospețime fizică poate juca un rol. CSM CSU Oradea va fi la cel de-al 32-lea meci oficial în sezonul 2022/23, în timp ce formația din Pitești va disputa meciul cu numărul 21 în actuala stagiune competițională.

Nu există absențe anunțate sau probleme medicale cunoscute în tabăra alb-violetă. De notat că FC Argeș are doi jucători legitimați recent și care au impresionat la duelul direct cu CSM CSU Oradea de săptămâna trecută. Este vorba despre americanii CJ Wilson și Joe Lawson.

Meciul de la turneul final al Cupei României va fi al 3-lea între CSM CSU Oradea și FC Argeș Pitești în acest sezon. Primul s-a jucat la începutul sezonului, în turneul preliminar al cupei. Roș-albaștrii au 2-0 în meciurile directe.

Premergător partidei dintre Oradea și Pitești sunt programate celelalte trei confruntări din sferturile de finală ale cupei. Iată programul zilei de sâmbătă (11.02):

– ora 11:45, U-BT Cluj-Napoca vs SCM Ohma Timișoara
– ora 14:30, CSO Voluntari vs SCM U Craiova
– ora 17:15, CSM Athletic Constanța vs Rapid București

Organizatorii au anunțat că intrarea este liberă la acest turneu.