Avancronica meciului cu FC Argeș Pitești

CSM CSU Oradea primește vizita echipei FC Argeș Pitești în cadrul etapei a 24-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Meciul se va desfășura miercuri (22.03), ora 18:00, la Oradea Arena.

Roș-albaștrii au 12-1 la general și se situează pe primul loc în TOP 10. CSM-ul are o serie activă de 19 victorii în campionatul național și o caută pe cea de-a 20-a pentru a-și prelungi recordul de invincibilitate în Liga Națională. De cealaltă parte, alb-violeții au 5-8 la general și se situează pe locul 6 în ierarhia la zi.

CSM-ul mizează pe aceeași formulă în care a evoluat în jocurile anterioare. Justin Carter va absenta și de această dată din angrenajul orădenilor. De cealaltă parte nu sunt anunțate absențe.

Formația din Pitești este antrenată de Milan Mitrovic, fostul antrenor asistent de la CSM CSU Oradea. Tehnicianul sârb va fi pentru prima dată la Oradea în calitate de antrenor al echipei oaspete. El îi are în lotul de jucători pe Tudor Fometescu și Mihai Gavrilă. Primul dintre aceștia se află, similar lui Milan, la prima apariție în Oradea din postură de adversar.

FC Argeș contează pe aportul consistent al lui Nikola Jevtovic, unul dintre cei mai redutabili jucători de poziția 5 din LNBM. El este liderul echipei la minute de joc, eficiență, puncte și recuperări. Alb-violeții au un fundaș ce a impresionat de la venirea în România. Este vorba despre CJ Wilson.

În continuare, Piteștiul beneficiază de aportul mai multor jucători americani, pe experiența lui Andreja Milutinovic, precum și pe aportul lui Mihai Măciucă, unul dintre tinerii români cu experiență importantă de joc.

Va fi cea de-a 4-a confruntare stagională între cele două echipe. Prima s-a desfășurat la Ploiești, în turneul de calificare din Cupa României. A 2-a a avut loc la Pitești, contând pentru TOP 10, iar cea de-a 3-a s-a disputat în sferturile de finală ale Cupei României, la Constanța. Toate duelurile directe din actualul sezon au fost câștigate de CSM CSU Oradea.

Bilete se găsesc AICI. Abonamentele sunt valabile la acest meci.

Partida va fi transmisă în direct pe DigiSport, Prima Sport, respectiv pe FRB TV (YouTube).

Foto: CSM Constanta Baschet