Avancronica meciului cu Itelyum Varese, decisiv în lupta pentru calificarea în playoff-ul FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea primește vizita lui Itelyum Varese în cadrul etapei a 6-a, ultima, din TOP 16 în FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Meciul are loc miercuri (07.02), ora 20:00, la Oradea Arena.

Este un meci cu caracter decisiv pentru ambele protagoniste. În cazul lui CSM CSU Oradea este suficientă o victorie indiferent la ce diferență. În schimb, Varese trebuie să învingă în propriul meci și să primească ajutorul lui Niners Chemnitz în duelul cu ZZ Leiden pentru a se putea califica în sferturile de finală.

CSM CSU Oradea dispune de cea de-a 5-a ofensivă în actuala campanie FIBA Europe Cup. Are o medie de 87.9 puncte marcate pe meci. Întâlnește echipa situată pe primul loc în ierarhia productivității ofensive. Itelyum Varese are o medie de 92.2 puncte, având deja peste o mie de puncte înscrise în întrecere.

În plus, Varese este cea mai periculoasă echipe din competiție la semicerc. Are o medie de 13.5 reușite de trei puncte pe meci în actuala ediție FIBA Europe Cup. Devansează un fost adversar al CSM-ului în această ierarhie. Este vorba despre Kataja Basket, care a avut o medie de 13 astfel de reușite de la mare distanță.

Apărarea la semicerc va fi esențială pentru roș-albaștri. Este cunoscut faptul că Varese aruncă mai mult din spatele semicercului decât din interiorul acestuia. Totodată, orădenii vor avea nevoie de o prestație consistentă în atac și în același timp să fie ferită de greșelile pe care sportivii antrenați de Cristian Achim le-au comis cu regularitate în acest sezon și care se pot transforma foarte ușor în puncte încasate pe tranziție.

În tur, Varese a învins cu scorul de 100-81. A fost poate cea mai modestă prestație a formației orădene în actuala campanie continentală. Roș-albaștrii nu au contat în partida desfășurată la începutul anului 2024 în Italia. Gazdele de atunci au avut luxul de a-și retrage oamenii de bază și le-au oferit minute de joc sportivilor mai puțin utilizați de-a lungul acestui sezon.

Nico Mannion și Olivier Hanlan sunt indiscutabil cei mai redutabili jucători de la Varese. Ambii sunt mânuitori de minge și au decizia cel mai frecvent în ofensiva echipei. Tridentul McDermott – Brown – Morretti aduce un grad sportiv de periculozitate oricărei defensive, nu doar în FIBA Europe Cup, dar și în Lega Basket Serie A – unul dintre cele mai redutabile campionate naționale din Europa. Un jucător de mare impact în defensiv și care prin energia cu care joacă are capacitatea de a însufleți tranziția echipei sale este Skylar Spencer, jucător de poziția 5.

CSM CSU Oradea va avea nevoie de o prestație general foarte bună. Evitarea greșelilor și cadourilor făcute adversarului pare mai importantă decât oricând. Firește, este așteptată o contribuție majoră din partea jucătorilor de bază. Roș-albaștrii s-au pregătit în formulă completă și vor încerca să obțină o victorie istorică atât prin prisma oponentului întâlnit, cât și a mizei pe care această partidă o prezintă.

Staff-ul tehnic al CSM CSU Oradea va decide în dimineața meciului pe care dintre jucătorii străini nu îl va utiliza la confruntarea cu Itelyum Varese.

Aportul publicului se poate dovedi a fi decisiv. Motiv pentru care conducerea CSM Oradea apelează la sprijinul pasionaților de sport din Oradea și împrejurimi pentru confruntarea de miercuri. Bilete se găsesc AICI. Abonamentele sunt valabile la acest meci.

DigiSport transmite în direct meciul și va produce transmisiunea pentru FIBA The Basketball Channel (YouTube).