Avancronica meciului cu Kataja Basket, din cadrul etapei a 2-a în FIBA Europe Cup – ediția 2023/24

CSM CSU Oradea se duelează cu Kataja Basket în cadrul etapei a 2-a din sezonul regulat al FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Partida are loc miercuri (25.10), ora 18:30, la Motonet Areena din Joensuu și face parte din programul Grupei J.

Ambele formații au suferit înfrângeri în prima etapă. CSM-ul a cedat în duelul de pe teren propriu cu Patrioti Levice din Slovacia. În schimb, Kataja a cedat în fieful lui Legia Varșovia, la o diferență de 23 lungimi.

Ulterior, orădenii s-au redresat, impunându-se pe terenul lui CSM Constanța în Liga Națională, acolo unde au o serie de trei victorii. În schimb, Kataja a cedat pe teren propriu în campionatul național din Finlanda și a ajuns la o serie de trei eșecuri în toate competițiile.

Delegația orădeană îi cuprinde pe toți componenții rotației de bază. CSM CSU Oradea va miza, așadar, pentru prima dată în actuala campanie continentală pe Donatas Tarolis, cel care a absentat la jocurile cu Brindisi și Levice. Lituanianul a impresionat la Constanța, arătând o dispoziție de joc deosebită.

Kataja este o echipă ce mizează pe un joc ritmat. Finlandezii aleargă foarte bine și joacă foarte mult pe tranziție, astfel încât va fi mare nevoie de un nivel de efort fizic ridicat pentru a obține victoria. Scandinavii au efectuat un transfer în cursul acestor zile, legitimând un pivot american, dar prezența acestuia pe teren la meciul de miercuri este incertă.

Se anunță un meci important în condițiile sistemului de calificare utilizat pentru actuala ediție. După ce au pierdut deja un meci, ambele echipe vizează victoria, una absolut necesară pentru a continua campania europeană cu șanse de calificare în faza următoare din FIBA Europe Cup.

Va fi cel de-al 5-lea meci oficial disputat de CSM Oradea împotriva echipelor din Finlanda. Roș-albaștrii au învins Kataja Basket de două ori în grupele Basketball Champions League – ediția 2016/17 și au pierdut de două ori cu Karhu Basket în preliminariile aceleiași competiții din ediția 2018/19.

Meciul de la Joensuu va fi transmis în direct pe canalul YouTube FIBA The Basketball Channel.