Avancronica meciului cu Keravnos BC

CSM CSU Oradea susține cel de-al 12-lea meci în actuala campanie din FIBA Europe Cup. Miercuri (08.02), roș-albaștrii primesc vizita lui Keravnos BC, campioana în exercițiu a Ciprului.

Partida demarează la ora 19:30, are loc la Oradea Arena și va fi transmisă în direct la TV pe DigiSport, respectiv online pe FIBA The Basketball Channel. Bilete pentru meci se găsesc AICI. Abonamentele sunt valabile la această confruntare.

Este un meci cu implicații în cursa pentru calificarea în playoff-ul FIBA Europe Cup din perspectiva echipei orădene. Aceasta are un bilanț general de 2-3 și are nevoie de victorie în partida cu Keravnos BC. Dacă aceată condiție este îndeplinită, atunci CSM-ul are nevoie de o mână de ajutor din partea lui Anwil Wloclawek. Polonezii primesc replica lui Brose Bamberg în celălalt meci al ultimei etape din Grupa L, fiind necesară victoria primilor pentru ca Oradea să obțină calificarea. Ambele partide ale etapei decisive demarează la aceeași oră.

Echipa din Cipru are 1-4 la general. Aceasta a obținut singura victorie în duelul direct cu CSM CSU Oradea, desfășurat pe 11 Ianuarie anul curent, la Nicosia. Keravnos a învins atunci la limită, scor 77-75. Amintim că în pofida unei prestații sub așteptări din partea roș-albaștrilor, dublată de un arbitraj nefavorabil, CSM-ul a avut ultima aruncare a partidei, una care însă a rămas fără rezultat pe tabela de marcaj.

Trupa pregătită de Michalis Kakiouzis este lider autoritar al campionatului cipriot, dar nu mai are șanse de calificare în sferturile de finală din FIBA Europe Cup. Cu toate acestea, Keravnos este o echipă combativă, ce ar în componență jucători dornici de afirmare, iar prezența în cupele europene, chiar și într-un meci fără miză sportivă pentru club, reprezintă o șansă de a se face remarcați.

Din punct de vedere individual, Ousman Krubally este principalul pericol. Pivot scund, cu o forță fizică ieșită din comun, dublată de calități atletice impresionante și un joc de pivot cu procedee specifice poziției 5 remarcabile, jucătorul american a cauzat mari dificultăți echipei orădene în spațiul de trei secunde la partida din tur.

DeAndre Burns este cealaltă armă care a răpus Oradea la prima întâlnire. Jucător de pozițiile 1-2, posesor al unui arsenal vast pe faza ofensivă, cu o aruncare de excepție de la semidistanță, baschetbalistul american rămâne unul dintre cei mai buni marcatori din competiție.

Mai departe, Keravnos contează pe doi shooteri redutabili în Nikos Stylianou și Oleksandr Mishula. Aceștia au nevoie de puțin spațiu pentru a lansa aruncări spre coșul advers de la mare distanță.

CSM CSU Oradea are procentaje mai bune în competiție decât Keravnos. De altfel, roș-albaștrii au câștigat 7 din cele 11 partide disputate până la această oră în actuala campanie FIBA Europe Cup. În schimb, Keravnos BC are 4 victorii din același număr de apariții.

Justin Carter este indisponibil pentru acest meci. Se depun eforturi pentru recuperarea pivotului Mark Ogden. În schimb, este așteptat debutul lui Josh Bostic în Oradea Arena din postură de jucător al echipei locale, după ce și-a făcut cunoscut numele în fața publicului orădean la confruntarea dintre CSM și Anwil WLoclawek, din luna Decembrie 2022.

Foto: FIBA.basketball