Avancronica meciului cu Legia Varșovia, contând pentru etapa a 3-a din Grupa J în FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea se deplasează în capitala Poloniei, acolo unde are o misiunea extrem de dificilă. Roș-albaștrii se duelează cu Legia Varșovia, liderul la zi al Grupei J din FIBA Europe Cup – ediția 2023/24.

Confruntarea este programată pentru miercuri (01.11), ora 20:00. Jocul va fi transmis în direct pe canalul YouTube FIBA The Basketball Channel.

Va fi cea de-a 2-a prezență pentru CSM CSU Oradea în capitala Poloniei. Precedenta a avut loc în urmă cu aproape doi ani, mai exact pe data de 3 Noiembrie 2021. Rezultatul final al acelei partide a fost de 75-68.

De altfel, CSM-ul a pierdut ambele dueluri disputate în compania Legiei Varșovia în acea stagiune din FIBA Europe Cup. Mai mult, bilanțul general al confruntărilor echipei orădene cu reprezentantele Poloniei este unul negativ. Roș-albaștrii au învins pe Trefl Sopot de două ori în cadrul sezonului 2021/22, același în cadrul căruia a jucat cu Legia Varșovia. În schimb, bihorenii au pierdut semifinala FEC cu Slam Stal Ostrow din sezonul 2020/21, fiind învinși de două ori de Anwil Wloclawek în sezonul 2022/23. Așadar, CSM CSU Oradea are două victorii și cinci înfrângeri în duelurile cu echipele din Polonia.

Delegația orădeană se deplasează la Varșovia în formulă completă. CSM-ul va miza pe toți componenții rotației de bază, echipa având un moral bun după ce a câștigat ultimele trei partide disputate, incluzând două în deplasare, una chiar în FIBA Europe Cup, la Joensuu. Roș-albaștrii au nevoie de cea mai bună prestație de până acum în actuala alcătuire pentru a obține victoria în capitala Poloniei.

Antrenată de Wojciech Kaminski, Legia mizează pe un lot de jucători foarte fizic și puternic. Polonezii au drept principală calitate seriozitatea și combativitatea, elemente ce vin dublate de regulă cu un joc organizat, în cadrul căruia fiecare jucător în cunoaște rolul, iar echipa știe în fiecare moment al jocului care este scopul unei acțiuni în faza de atac.

Fără îndoială experiența, fizicalitatea și cunoștințele de pivot clasic ale lui Josip Sobin sunt deja cunoscute pentru staff-ul tehnic al CSM-ului. De asemenea, orădenii s-au mai confruntat cu jucători precum Raymond Cowels, dar și jucătorii cu cetățenie poloneză din lotul Legiei.

Se anunță un joc dificil din toate punctele de vedere. Nu trebuie omis nici sistemul competițional adoptat pentru actualul sezon. Astfel, ocupanta locului 1 se califică cu certitudine din grupă, alături de șase din cele zece locuri 2. Astfel, Legia va face tot posibilul pentru a se menține în fruntea grupei la încheierea turului.

Cu toate acestea, CSM CSU Oradea are propriile obiective și totodată arme în jocul de baschet. Va fi nevoie de o prestație constant solidă pe tot parcursul celor 40 minute de joc efectiv, orice cădere sau moment de relaxare putând fi extrem de costisitor. Faptul că echipa s-a pregătit în formulă completă pentru această partidă este îmbucurător și alimentează suplimentar speranțele roș-albaștrilor la un rezultat pozitiv.

Foto: FIBA.basketball