Avancronica meciului cu Legia Varșovia, contând pentru ultima etapă din prima fază a grupelor FIBA Europe Cup – ediția 2023/24

CSM CSU Oradea se duelează cu Legia Varșovia în cadrul etapei a 6-a din Grupa J în FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Partida are loc miercuri (22.11), ora 19:00, la Oradea Arena.

Este un joc cu o miză majoră pentru destinul european al echipei roș-albastre. Victoria poate asigura calificarea echipei orădene în TOP 16 dacă rezultatele din celelalte grupe vor favoriza acest lucru. În schimb, este aproape cert că un eșec cu reprezentanta Poloniei echivalează cu încheierea parcursului continental pentru formația pregătită de Cristian Achim și Radovan Markovic.

Oradea are 3-2 la general și este cert că va încheia grupa pe locul al 2-lea. Așa cum s-a anunțat deja, în actualul sezon doar cele zece câștigătoare de grupe alături de cele mai bune șase locuri 2 avansează în faza a 2-a a grupelor din FIBA Europe Cup. acesta este motivul pentru care victoria este absolut necesară în confruntarea cu echipa armatei din Polonia.

Legia Varșovia are 5-0 la general. Este lider neînvins al grupei și una dintre cele cinci formații deja calificate în TOP 16. Polonezii au un moral bun după ce au câștigat și ultimul meci disputat premergător venirii la Oradea, unul contând pentru competiția internă.

CSM-ul are o serie activă de cinci victorii în toate competițiile. Bihorenii nu au mai pierdut de la confruntarea tur cu Legia, pe 1 Noiembrie, la Varșovia. Atunci rezultatul final a fost de 90-79 în favoarea polonezilor.

Roș-albaștrii vor evolua în formulă completă. Aceasta îl include pe noul jucător, Jonathan Arledge. Americanul va debuta cu aceastăocazie în uniforma CSM Oradea. El a fost legitimat pentru a suplini absența lui Nikola Markovic, accidentat la ultima deplasare europeană a echipei. Sârbul va absenta o perioadă îndelungată de pe teren, acesta fiind motivul pentru care a fost legitimat un alt jucător.

Legia va efectua deplasarea la Oradea cu efectivul complet. Toți jucătorii din rotația de bază sunt sănătoși și nu există niciun indicator potrivit căruia cineva ar fi menajat în partida de miercuri. De altfel, delegația poloneză va cuprinde un număr consistent de reprezentanți ai sponsorilor echipei.

Iubitorii baschetului din Oradea vor avea oportunitatea să-l vadă jucând pe cel mai bun marcator din FIBA Europe Cup în actualul sezon. Americanul Christian Vital are o medie de 22.5 puncte pe meci în cele patru partide pe care le-a disputat în actuala campanie continentală.

Alți jucători de urmărit din echipa oaspete sunt Aric Holman, PJ Pipes, Ray Cowels, Michal Kolenda și Marcel Ponitka. Suporterii orădeni și-l amintesc pe croatul Josip Sobin, pivot cu mare experiență și fin cunoscător al jocului de baschet.

Bilete pentru meciul de miercuri (22.11), ora 19:00, de la Oradea Arena, se găsesc AICI. Abonamentele sunt valabile pentru această confruntare.

DigiSport 3 transmite în direct jocul de la Oradea Arena. De asemenea, partida poate fi urmărită online, pe platforma YouTube, prin intermediul canalului FIBA The Basketball Channel.