Avancronica meciului cu Niners Chemnitz din FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea primește vizita lui Niners Chemnitz în cadrul etapei a 2-a din Grupa N în TOP 16 din FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Meciul are loc miercuri (13.12), ora 19:00, la Oradea Arena.

Jocul opune echipele care s-au impus în prima etapă. Orădenii au învins în Olanda, pe terenul lui ZZ Leiden, scor 82-77. În schimb, reprezentanta Germaniei s-a impus pe teren propriu contra lui Itelyum Varese din Italia, scor 109-85.

Roș-albaștrii se află în fața celui mai dificil examen de până acum în actuala campanie internațională. Ei întâlnesc una din cele doar două echipe neînvinse în FIBA Europe Cup 2023/24. Chemnitz are 7-0 în competiție și tocmai și-a văzut întreruptă o serie de 17 victorii în toate întrecerile. Germanii au o medie de 93.1 puncte marcate pe meci, aceasta clasându-i pe locul al 2-lea în ierarhia celor mai productive ofensive din acest sezon.

Formația antrenată de Cristian Achim are o serie activă de 9 victorii în toate competițiile. CSM-ul are 15 victorii în actuala stagiune și o rată de succes de 75%. În schimb, Chemnitz are 17-2 în actualul sezon competițional.

Niners sunt pe primul loc în redutabilul campionat al Germaniei. Ei sunt singura echipă care a suferit o singură înfrângere până la această oră în Bundesliga. Amintim că la ora actuală Germania este campioana mondială în baschetul european.

Chemnitz are în componență opt jucători străini. Cinci sunt americani, doi sunt canadieni, iar unul este originar din Kenya. Lotul este completat cu baschetbaliști germani.

CSM CSU Oradea va fi lipsită și de această dată de serviciile lui Nikola Markovic, accidentat. Ceilalți componenți ai echipei sunt disponibili pentru această întâlnire.

Se anunță un joc dificil în condițiile în care Chemnitz dispune de o alcătuire robustă din punct de vedere fizic și atletic. Are o rotație adâncă și numeroase opțiuni în faza de atac, acolo unde se dovedește a fi deosebit de productivă.

Bilete se găsesc AICI. Abonamentele sunt valabile la meci.

Partida va fi transmisă în direct pe DigiSport 4, respectiv pe canalul YouTube FIBA The Basketball Channel.