Avancronica meciului cu Rapid București din Liga Națională de baschet masculin

CSM CSU Oradea se duelează cu Rapid București într-un meci contând pentru TOP 10 din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Meciul contează pentru etapa a 20-a din sezonul regulat și se desfășoară miercuri (08.03), ora 19:00, la Oradea Arena.

Formația antrenată de Cristian Achim are o serie activă de 16 victorii în campionatul național. Roș-albaștrii sunt neînvinși pe teren propriu în competiția internă în acest sezon competițional, având 9-0. Bihorenii se mută de la Arena Antonio Alexe, acolo unde au învins la limită pe BC CSU Sibiu, urmâd să joace următorul meci în noua arenă.

În schimb, Rapid București vine după victoria cu CSM Constanța, echipă în fața căreia a pierdut în sferturile de finală din Cupa României. Feroviarii au câștigat ultimele opt meciuri disputate în Liga Națională și au 8-1 în partidele disputate în deplasare.

Roș-albaștrii au nevoie să-și îmbunătățească jocul după impresia mai puțin reușită din precedentul joc. Circulația mingii, inspirația și precizia individuală, respectiv constanța în exprimare. Totul în condițiile în cadr adversar este o echipă de mare calibru, cu un nivel de investiție masiv, fiind recrutați jucători extrem de bine cotați și motivați să obțină în rezultat care să le confirme statutul, respectiv să îi propulseze în arena internațională pentru următoarea stagiune.

Rapid București este o echipă antrenată de Tudor Costescu, fostul selecționer al României și unul dintre cei mai pricepuți oameni de baschet din țara noastră. El îl are drept colaborator pe Marius Bulancea, unul dintre cei mai ambițioși și promițători tineri antrenori din Liga Națională. Jocul organizat, cu principii solide, sunt principalele elemente ale actualei versiuni a Rapidului. Totodată, calitatea individuală nu lipsește, iar componenta fizică și talentul joacă roluri majore în exprimarea sportivilor echipei din capitală.

Lotul de jucători cuprinde nume importante. Cap de listă este americanul Tyler Stone, liderul campionatului la eficiență și puncte pe meci, respectiv unul dintre cei mai buni recuperatori din țara noastră. Alte piese foarte importante și bine cunoscute în baschetul românesc sunt Vaidas Kariniauskas, Mladen Jeremic și Alex Olah. Alți jucători importanți în angrenajul echipei alb-vișinii sunt Josip Bilinovac și Filip Barovic.

Meciul are o miză majoră. Echipele sunt vecine de clasament și se luptă pentru o poziție cât mai înaltă la încheierea sezonului regulat. Oradea are 9-1 la general, iar Rapid este la 8-2. Așadar, victoria este extrem de importantă în duelul direct. Totodată, diferența de puncte ar putea să joace un rol, astfel încât meciul trebuie abordat cu maxim de seriozitate pe tot parcursul celor 40 minute de joc, indiferent de evoluția meciului și de situația de pe tabela de marcaj din timpul confruntării.

Va fi cel de-al 13-lea duel direct între CSM Oradea și Rapid București. Bilanțul general al confruntărilor directe este de 8-4. În sezonul trecut cele două și-au împărțit victoriile, fiecare câștigând pe teren propriu.

Formația orădeană va fi lipsită la acest meci de serviciile lui Justin Carter. Acesta este în recuperare după intervenția chirurgicală suferită la genunchi. De cealaltă parte, Vaidas Kariniauskas și Marcu Badiu sunt indisponibili. De asemenea, Demitrius Conger nu are drept de joc la această partidă.

Bilete se găsesc AICI. Acestea se găsesc în ziua meciului după cum urmează: În intervalul orar 9-15 la sediul CSM Oradea (casieria de la parterul Oradea Arena), iar de la ora 18, la casa de bilete de la Oradea Arena (casieria de la etaj). Abonamentele sunt valabile la acest meci.

Partida este transmisă în direct la TV pe DigiSport, respectiv online pe FRB TV (YouTube).