Avancronica meciului cu Rapid București, programat a se desfășura la Pitești Arena

CSM CSU Oradea se deplasează la Pitești, acolo unde are programat următorul meci oficial. Roș-albaștrii vor juca cu Rapid București, la noua sală polivalentă Pitești Arena. Meciul contează pentru etapa a 25-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23.

Jocul se dispută sâmbătă (25.03), cu începere de la ora 16:30. Acesta este transmis în direct pe DigiSport și PrimaSport, respectiv pe FRB TV (YouTube).

Se întâlnesc două echipe clasate pe podium. CSM-ul are 13-1 la general în TOP 10, fiind neînvinsă în ultimele 20 meciuri de campionat disputate. În schimb, Rapid are 9-5, pierzând ultimele două partide susținute.

Echipa din capitală este antrenată de către Tudor Costescu. Acesta mizează pe un nucleu de jucători extrem de valoroși. Cei mai rutinați sportivi ai Rapidului în LNBM sunt Mladen Jeremic și Alex Olah. În schimb, aflați la primul sezon în România, Tyler Stone și Josip Bilinovac sunt doi jucători de certă valoare. De altfel, Rapid este o echipă ce mizează foarte mult pe calitatea individuală a jucătorilor, dar în același timp are un antrenor recunoscut pentru faptul că preferă un joc colectiv organizat în ambele faze.

În tur, la Oradea Arena, CSM-ul s-a impus cu scorul de 88-71. Echipa din capitală a fost lipsită la acea partidă de Vaidas Kariniauskas și Demitrius Conger. Oradea a fost lipsită în acel meci de Justin Carter.

Acesta va lipsi de pe parchet în confruntarea de la Pitești. Este încă neclar dacă Tudor Gheorghe va fi disponibil, după ce a suferit o accidentare la ultimul antrenament premergător jocului cu FC Argeș din cadrul etapei intermediare.

Este de așteptat ca la meciul de la Pitești, Demitrius Conger să fie pe parchet. Vaidas Kariniauskas a absentat la ultimul meci, așa cum au lipsit și Filip Barovic, respectiv Tudor Gîrbea. În schimb, feroviarii au legitimat între timp un alt jucător. Este vorba despre Jay Threatt, sportiv care a debutat deja în alb-vișiniu.

În sezonul precedent, primul de la revenirea feroviarilor în eșalonul de elită al baschetului românesc, echipele și-au împărțit victoriile, fiecare impunându-se pe teren propriu.

Foto: Roby Boros