Avancronica meciului cu Rilski Sportist din cadrul etapei a 5-a în Grupa E din FIBA Europe Cup – ediția 2022/23

CSM CSU Oradea se duelează cu Rilski Sportist Samokov în cadrul etapei a 5-a din Grupa E în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Roș-albaștrii dispută această partidă în cursul serii de miercuri (23.11), ora 19:15, la Samokov. Jocul va fi transmis în direct pe canalul YouTube FIBA – The Basketball Channel.

Este un duel ce opune prima clasată în ierarhia actuală a grupei, CSM CSU Oradea, cu un bilanț de 3 victorii și 1 înfrângere, respectiv ultima clasată, Rilski Sportist, ce a pierdut toate cele patru partide susținute până la această oră. Formația antrenată de Cristian Achim are nevoie de victorie pentru a-și spori șansele de calificare în faza următoare. În schimb, gruparea pregătită de către Ludmil Hadjisotirov va juca pentru palmares și va căuta primul succes în faza grupelor la ultima apariție pe teren propriu.

Rilski are un parcurs impecabil în campionatul bulgar. Gruparea din Samokov are 6-0 la general, fiind lider al clasamentului. Precedentul meci disputat de această echipă s-a consemnat pe 17 Noiembrie, atunci când a depășit pe Beroe, în propriul fief, scor 100-84. Așadar, fără victorie în grupele FIBA Europe Cup, dar fără înfrângere în campionatul Bulgariei până la această oră pentru Rilski Sportist.

Bulgarii mizează pe un contingent de trei jucători străini, toți fiind americani. Între aceștia se numără Brandon Randolph, fost jucător la SCM Timișoara. Lotul cuprinde mai mulți jucători autohtoni cu experiență, între ei regăsindu-se și componenți ai echipei naționale din țara vecină.

CSM CSU Oradea s-a deplasat în Bulgaria cu o zi mai devreme pentru a evita legături complicate de zbor și a evita oboseala acumulată prin călătorie. Roș-albaștrii sunt în efectiv complet, dar prezența pe parchet a lui Donatas Tarolis este puțin probabilă la meciul de la Samokov. El este refăcut ca urmare a entorsei de gleznă suferite în urmă cu două săptămâni, dar este necersar pregătirea sa fizică și sportivă pentru reintrarea în joc. Până la această oră Doni nu a efectuat niciun antrenament cu adversar.

Va fi cel de-al 6-lea meci oficial disputat de CSM CSU Oradea împotriva unei echipe bulgare. Roș-albaștrii au învins de fiecare dată pe teren propriu, dar au fost învinși în ambele situații când au jucat în deplasare. Va fi cel de-al 82-lea meci în cupele europene pentru echipa pregătită de Cristian Achim.

În celălalt meci al grupei, Cholet Basket primește vizita lui Kangoeroes Mechelen. Francezii au 2-2 la general, iar belgienii sunt la 3-1. Cholet are nevoie de o victorie la peste trei puncte diferență pentru a beneficia de avantaj în fața belgienilor la o eventuală situația de egalitate în doi. Partida din Hexagon are loc marți (22.11).

Amintim că primele două clasate la încheierea ultimei etape, ce va avea loc la finalul lunii Noiembrie, avansează în TOP 16. La ora actuală trei echipe luptă pentru cele două poziții disponibile în Grupa E.

Foto: Roby Boros