Avancronica meciului cu SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara, ultimul din anul 2022

CSM CSU Oradea primește vizita echipei SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara într-un meci din cadrul etapei a 12-a în Conferința B a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Meciul are loc miercuri (28.12), ora 17:00, la Arena Antonio Alexe.

Este un duel între echipele cu cel mai bun bilanț din Conferința B. CSM-ul are 8-1, iar bănățenii sunt la 8-2. Singurul eșec stagional în competiție pentru echipa din Oradea s-a consemnat chiar în fieful Timișoarei, pe 16 Octombrie anul curent, scor 73-77.

Va fi primul meci pentru echipa antrenată de Cristian Achim după eșecul suferit pe teren propriu cu Anwil Wloclawek, în FIBA Europe Cup, scor 73-91. Acest rezultat a oprit o serie de 13 victorii pentru orădeni în toate competițiile.

De cealaltă parte, SCM Ohma Timișoara a câștigat ultimele trei meciuri disputate, încluzând două în campionat. Cel mai recent, echipa antrenată de Dragan Petricevic a învins Laguna București, scor 70-59. Ultima apariție a alb-violeților s-a consemnat pe 17 Decembrie anul curent.

CSM CSU Oradea are 4-0 în jocurile de pe teren propriu în Liga Națională. În schimb, SCM Ohma Timișoara este la 3-2 în partidele jucate în deplasare la nivelul campionatului României.

Timișoara mizează pe o rotație de nouă jucători. Fără îndoială principalul pericol vine de la Ilija Djokovic. Fundașul sârb aflat la primul sezon în România are medii statistice de 18 puncte și 8.3 pase decisive, fiind liderul echipei alb-violete la aceste capitole. Un alt jucător de importanță extremă prin capacitatea de efort și contribuția avută în ambele faze ale jocului este Nikola Gajic. Alte piese din rotația de bază a Leilor din Banat sunt Adam Mirkovic, Igor Kesar, Laci Lazar și Eric Mc Clellan.

Experiența sportivilor din rotația de bază, jocul organizat, rutina și priceperea antrenorului, respectiv abilitatea de a controla ritmul jocului sunt aspecte de bază în angrenajul Timișoarei. Bănățenii au soluții de a finaliza din spațiul de trei secunde, dar și o serie de arme de mare precizie din afara semicercului.

CSM CSU Oradea va încerca să reacționeze după eșecul suferit la precedentul meci. De asemenea, roș-albaștrii își doresc o revanșă pentru cele consemnat în confruntarea directă din jocul tur. Însă, cel mai important, este vorba despre un meci cu implicații inclusiv în faza a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale, astfel încât este necesară o victorie în această confruntare. Staff-ul tehnic mizează pe o rotație completă la antrenamentele premergătoare meciului cu Timișoara.

Bilete se pot achiziționa online – click AICI. Abonamentele sunt valabile la acest meci.

Jocul este transmis în direct la televizor pe DigiSport și PrimaSport, respectiv online pe FRB TV (YouTube).