Avancronica meciului cu SCM Timișoara din sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin – ediția 2020/21

CSM CSU Oradea întâlnește SCM Timișoara în sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin – ediția 2020/21. Meciul se dispută sâmbătă (06.03), ora 21:15, la BT Arena din Cluj-Napoca.

Sistemul utilizat în Cupa României se deosebește de cel din Liga Națională. Astfel, pe tot parcursul unui meci în competiția eliminatorie echipele trebuie să mențină în teren în permanență un jucător autohton U23 și un al 2-lea, fără limită de vârstă.

CSM CSU Oradea contează din acest punct de vedere pe experiența lui Giordan Watson și Cătălin Baciu. Un component important al echipei este Bobe Nicolescu. Căpitan al echipei naționale a României, acesta se află la primul sezon după ieșirea de sub incidența regulii U23 și este un sportiv important în angrenajul formației roș-albastre. La capitolul U23, CSM-ul mizează pe Tudor Fometescu, Edward Petrescu, Vlad Marinău și Enzo Vescan.

În acest mod de desfășurare al meciurilor, numărul maxim de minute alocate jucătorilor străini se reduce la 120. Așadar, rotirea acestora și găsirea celor mai eficiente formule de joc sunt aspecte importante. Firește, cel mai important este până la urmă cine cât și ce poate, iar Oradea are de demonstrat ceva la acest capitol după o primă jumătate de sezon destul de dificilă, atât ca joc, cât și din punct de vedere al rezultatelor.

Formația din Timișoara are șase jucători străini sub contract. Bănățenii l-au readus pe Nikola Pesakovic, cel care a evoluat în alb-violet între 2018 și 2020. Ex-iugoslavul îl înlocuiește pe accidentatul Lewis Stallworth.

Bănățenii mizează pe trei jucători români cu experiență. Este vorba despre Mirel Dragoste, Laci Lazar și Alex Olah. De asemenea, ei mizează pe mai mulți jucători tineri, precum Cristian Mocrițchi, Daniel Banciu și Norbert Kelemen.

Acesta este al 2-lea duel direct stagional între CSM CSU Oradea și SCM Timișoara. Primul s-a desfășurat în luna decembrie, la Arena Antonio Alexe, în Liga Națională. Bihorenii au controlat jocul și au obținut o victorie clară, scor 75-68, dar s-a jucat pe sistemul de alcătuire al echipelor din LNBM.

Niciuna dintre echipele participante la turneul final al Cupei României la baschet masculin – ediția 2020/21 nu a jucat un meci oficială de aproape o lună. Așadar, forma sportivă este un alt semn de întrebare, iar răspunsul îl vom descoperi pentru fiecare echipă în parte pe teren, la momentul jocului.

În urma testului COVID-19, premergător acestui eveniment, toate rezultatele delegației sportive de la CSM Oradea sunt negative.

Partida este transmisă în direct pe DigiSport 4 și LookSport 3.

Foto: Roby Boros