Avancronica meciului cu SCM U Craiova, programat sâmbătă (11.03)

CSM CSU Oradea se deplasează la Craiova pentru următorul meci din Liga Națională de baschet masculin. Roș-albaștrii întâlnesc SCM Universitatea din localitate, la Sala Ion Constantinescu, în cursul serii de sâmbătă (11.03), cu începere de la ora 19:00.

Este un duel între echipele care au reprezentat cu succes România în FIBA Europe Cup pe parcursul acestui sezon competițional. Ambele au încheiat participarea continentală în luna Februarie anul curent, la încheierea fazei a 2-a a grupelor. CSM CSU Oradea tocmai și-a asigurat prezența pentru a 12-a oară consecutiv în playoff-ul campionatului național. Roș-albaștrii au 10-1 la general în TOP 10. De cealaltă parte, SCM U Craiova are 4-6 la general și urmează să dispute o partidă restantă în compania lui Dinamo București, reprogramată pentru mijlocul săptămânii următoare.

Echipa antrenată de Cristian Achim parcurge o perioadă mai puțin fastă din punct de vedere al nivelului de joc. Roș-albaștrii au găsit resurse să câștige cele două partide disputate pe teren propriu imediat după reluarea competițiilor de club. CSM-ul a depășit BC CSU Sibiu la limită în Arena Antonio Alexe, respectiv Rapid București la 17 lungimi în Oradea Arena.

Craiova a jucat un singur meci după fereastra rezervată echipei naționale. Oltenii au învins la finele săptămânii precedente pe terenul lui SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara, scor 85-72. A fost primul joc susținut de alb-albaștri fără Giordan Watson. Americano-românul a devenit indisponibil până la sfârșitul acestui sezon competițional.

Echipa craioveană este pregătită de Vitaly Stepanovski, tehnician originar din Ucraina, pe care CSM-ul l-a întâlnit ca adversar în sezonul 2016/17, când roș-albaștrii au împărțit victoriile cu campioana țării vecine de atunci, Khimik Youzhne. Cinci dintre cei șase jucători străini aflați sub contract cu SCM Universitatea se află la primul sezon în țara noastră. Aceștia sunt fundașul Cortez Edwards, shooter-ul Topias Palmi, extremele Demonte Flannigan și Shawn Hopkins, respectiv pivotul Dimitrije Nikolic. Cel de-al 6-lea străin este Milivje Mijovic, fost jucător la BC Mureș. Efectivul oltenilor îi mai cuprinde pe George Blaj Voinescu, Alexandru Coconea, respectiv Bogdan Țîbîrnă.

Oradea și Craiova se află în fața celei de-a 45-a confruntări directe în cadru oficial. Scorul general este favorabil bihorenilor cu 32-12. Roș-albaștrii au câștigat ultimele trei confruntări directe. Din cele 21 partide disputate la Craiova, CSM CSU a câștigat 12.

Justin Carter absentează din angrenajul echipei orădene. El urmează un program de recuperare după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale la genunchi. De cealaltă parte lipsește Giordan Watson, la rândul său operat. Totodată, la ultimul meci a absentat și George Alexandru Vlad.

Sala Polivalentă din Craiova este ocupată cu alt eveniment la finele acestei săptămâni. Astfel, jocul dintre SCM U Craiova și CSM CSU Oradea se dispută în sala veche.

Partida nu este televizată. Jocul va putea fi urmărit în transmisiune directă pe canalul online FRB TV (YouTube).