Avancronica meciului cu U-BT Cluj-Napoca

CSM CSU Oradea susține următorul meci din Liga Națională în cursul zilei de vineri (08.03), cu începere de la ora 18:00, la Oradea Arena. Adversar este U-BT Cluj-Napoca, campioana în exercițiu a României. Partida contează pentru etapa a 23-a din sezonul regulat în campionatul național al României – ediția 2023/24.

Confruntarea opune echipele situate pe primele două poziții ale clasamentului la zi în TOP 10 și protagonistele finalei LNBM din sezonul anterior. Formația din Cluj-Napoca are 12-0 la general și este lider al ierarhiei. În schimb, Oradea are 10-2 și se situează pe locul al 2-lea.

Va fi prima confruntare direct după cea din 15 Septembrie 2023, care a deschis în mod oficial sezonul competițional 2023/24. U-BT a triumfat atunci la Oradea Arena, într-un meci din cadrul turneului de calificare în Cupa României. Gruparea de pe Someș a triumfat atunci cu scorul de 87-67.

Roș-albaștrii au obținut victoria la începutul acestei săptămâni. Ei s-au impus pe terenul lui Dinamo București, scor 84-81, după un duel aprig și foarte echilibrat pe întreaga sa durată. Acesta a fost primul joc după pauza destinată echipelor naționale.

Formația clujeană vine după victoria înregistrată la Constanța, în cadrul etapei a 22-a. Echipa antrenată de Mihai Silvășan a ajuns astfel la o serie de 29 victorii pe plan intern. Ultima înfrângere în baschetul românesc a lui U-BT s-a consemnat în Meciul 2 din finala LNBM 2023, tocmai la Oradea Arena, în luna Mai a anului trecut.

Conducerea CSM Oradea încearcă să obțină dreptul de joc pentru sportivul american Abdul Gaddy. Această procedură este de durată, ca urmare a modificărilor survenite de curând în G-League. Așadar, este încă neclar dacă noul conducător de joc al formației antrenate de Cristian Achim va fi pe parchet la meciul cu U-BT Cluj-Napoca. Gaddy a ajuns în Oradea la începutul acestei săptămâni și așteaptă să debuteze în mod oficial pentru gruparea de pe Crișul Repede.

Partida va fi transmisă în direct pe DigiSport și PrimaSport. De asemenea, este disponibilă pe FRB TV (YouTube).

Bilete pentru joc se găsesc AICI. Doritorii vor putea achiziționa de la casa de bilete, în ziua meciului, cu începere de la ora 17:00. Abonamentele sunt valabile la această partidă.