Avancronica meciului Keravnos BC vs CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea a ajuns în Cipru, acolo unde are programat următorul meci oficial. Roș-albaștrii au programat meciul cu Keravnos BC, campioana în exercițiu a acestei țări, pentru miercuri (11.01), ora 19:00. Partida contează pentru etapa a 3-a din Grupa L, în TOP 16 din FIBA Europe Cup – ediția 2022/23, fiind transmisă în direct pe FIBA The Basketball Channel (YouTube).

Formația orădeană are 1-1 la general în această fază a competiției. CSM-ul a învins pe terenul lui Brose Bamberg, dar a cedat pe teren propriu cu Anwil Wloclawek. În schimb, Keravnos are 0-2 la general, pierzând în Polonia, dar și pe teren propriu cu reprezentanta Germaniei.

Este un meci crucial pentru ambele protagoniste. Oradea are nevoie de victorie pentru a rămâne cu șanse reale în cursa pentru calificarea în sferturile de finală. Reprezentanta Ciprului speră într-o victorie pentru a-și relansa campania europeană. Așadar, se anunță un meci cu miză, astfel încât este important de urmărit cum vor reacționa cele două echipe la aceste condiții.

Keravnos are în componență patru jucători străini, trei americani și un ucrainean. Antrenorul grec Mikhalis Kakiouzis mizează pe o rotație de bază de opt jucători. De cealaltă parte, CSM CSU Oradea este în formulă completă în Cipru.

De notat că gruparea din Nicosia se remarcă prin agresivitate și capacitatea de a puncta pe tranziție. În plus, Keravnos are în tandemul Deondre Burns – Ousman Krubally o armă letală în atac. Cei doi se numără între principalii marcatori din FIBA Europe Cup în actuala campanie.

Delegația orădeană a ajuns la Nicosia în cursul dimineții de marți (10.01). Roș-albaștrii vor efectua un prim antrenament în cursul serii, după o nouă ședință tactică. CSM-ul va mai avea un antrenament în ziua meciului, dar și o altă ședință de analiză video pentru a avea toate detaliile pregătite la ora primului angajament.

Amintim că în Grupa L mai evoluează Brose Bamberg și Anwil Wloclawek. Aceste formații se duelează direct în celălalt meci al etapei a 3-a. Returul se va desfășura în perioada 24 Ianuarie – 8 Februarie 2023, în săptămâni consecutive. Primele două clasate se califică în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup.