Avancronica meciului retur cu CSO Voluntari din TOP 10

CSM CSU Oradea se deplasează la Voluntari pentru meciul cu formația locală, CSO, din TOP 10 LNBM – ediția 2023/24. Partida are loc miercuri (20.03), ora 18:00, la Sala Sporturilor Gabriela Szabo din Ilfov.

Jocul face parte din programul etapei a 25-a în sezonul regulat al campionatului național al României la baschet masculin. Se întâlnesc ocupantele locurilor 2 și 4 în ierarhia la zi. CSM CSU Oradea are 11-3 la general, iar CSO Voluntari este la 7-7.

Va fi cea de-a 2-a confruntare directă în actualul sezon competițional. Prima s-a desfășurat la Oradea Arena, în cursul lunii Februarie, încheindu-se cu scorul de 96-89 în favoarea gazdelor. Acea întâlnire a necesitat o repriză de prelungiri pentru stabilirea învingătoarei.

Echipa antrenată de Cristian Achim vine după succesul obținut pe teren propriu, scor 80-69, în fața lui Rapid București. În schimb, CSO Voluntari a trecut de BC CSU Sibiu, scor 77-72.

Delegația orădeană cuprinde 12 jucători. Există anumite probleme medicale în lot, dar sunt șanse mari ca CSM-ul să înceapă meciul de la Voluntari în formulă completă.

De cealaltă parte, CSO Voluntari a fost lipsită de doi jucători de bază la ultimul meci. Este vorba despre americanii Kwamain Mitchell (fundaș) și Rashard Odomes (extremă). Rămâne de văzut dacă aceștia vor fi apți de joc la meciul de miercuri.

Lotul ilfovenilor cuprinde o serie de jucători cu experiență între autohtoni. Cele mai importante nume sunt Lucas Tohătan, Titus Nicoară și Alex Olah. Amintim că în partida de la Oradea a strălucit Laszlo Polyak. Nu trebuie omis nici David Vida, jucător ce în trecut a avut prestații remarcabile împotriva bihorenilor.

Formația din Voluntari a pierdut două meciuri pe teren propriu în actuala ediție de campionat. Acestea s-au consemnat în compania celorlalte echipe care o devansează în clasament. Este vorba despre U-BT Cluj-Napoca și FC Argeș Pitești.

În schimb, CSM CSU Oradea are un bilanț de 9 victorii și o înfrângere în deplasare în actuala ediție de campionat. Singurul eșec departe de propria casă s-a consemnat la Tîrgu Mureș.

Partida de la Voluntari va fi transmisă în direct pe DigiSport și PrimaSport. De asemenea, ea poate fi urmărită online pe FRB TV (YouTube).